Δημοσκόπηση – κόλαφος που δείχνει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία κατάφεραν να κάνουν ξεκάθαρο το πολιτικό τους μήνυμα από το βήμα της ΔΕΘ δημοσιεύει εφημερίδα που πρόσκειται στον φιλοκυβερνητικό Τύπο.

Πιο συγκεκριμένα, η «Εφημερίδα των Συντακτών» επιβεβαιώνει πλήρως τα σενάρια που θέλουν τη Νέα Δημοκρατία να επικρατεί με άνεση στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση έναντι του ΣΥΡΙΖΑ και του Κυριάκου Μητσοτάκη να είναι πιο ικανός πρωθυπουργός από τον Αλέξη Τσίπρα, ακριβώς επειδή το πολιτικό του μήνυμα φαίνεται να έχει μεγαλύτερη απήχηση στην ελληνική κοινωνία.

Το 56% των Ελλήνων τάσσονται υπέρ της χαμηλής φορολόγησης και της μείωσης των παροχών του κοινωνικού κράτους ενώ μόλις το 21% προτιμά να πληρώνει υψηλή φορολογία για να έχει και υψηλές παροχές. Μάλιστα, το 67% των ερωτηθέντων κρίνει ότι η μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% μέσα στην επόμενη διετία, όπως εξήγγειλε ο κ. Μητσοτάκης, είναι απόλυτα σημαντική. Την ίδια στιγμή, το 51% θεωρεί σχετικά πιθανό ή σχετικά βέβαιο να πραγματοποιηθούν όσα είπε ο κ. Μητσοτάκης αναφορικά με την μείωση της φορολογίας. Τέλος, περίπου ένας στους τέσσερις Έλληνες (24%) θεωρεί ότι η εκλογική αντιπαράθεση των επόμενων μηνών θα δομηθεί με γνώμονα την αντιπαράθεση χαμηλή φορολόγηση και μείωση του κράτους ή υψηλή φορολόγηση και διατήρηση του κοινωνικού κράτους.

Μάλιστα, σε άρθρο – ανάλυση του επίκουρου καθηγητή του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και επιστημονικού διευθυντή της Prorata, Γιάννη Κωνσταντινίδη, αναφέρεται ότι «η τελευταία έρευνα της Prorata αποτυπώνει θετικές ενδείξεις για τη Ν.Δ. μετά τις εξαγγελίες του Κυρ. Μητσοτάκη στη ΔΕΘ».

Σε άλλο σημείο της ανάλυσής του, ο κ. Κωνσταντινίδης επισημαίνει πως «παρότι ισοδύναμα τα δύο ποσοστά, πρέπει να σημειωθεί ότι η εικόνα της Ν.Δ. ως παραγωγού θετικού πολιτικού λόγου εμφανίζεται βελτιωμένη σε σχέση με αυτήν που προέκυπτε από αντίστοιχες μετρήσεις πριν από τη ΔΕΘ».

«Το σίγουρο είναι ότι την εβδομάδα που πέρασε η Ν.Δ. –παίζοντας στο δικό της γήπεδο- επέβαλε και το δικό της παιχνίδι. Ο γηπεδούχος έχει συνήθως το πλεονέκτημα και η κλήρωση της ΔΕΘ, η οποία έφερε το δεύτερο παιχνίδι στην έδρα της Ν.Δ., τη βοήθησε στην τελική διαμόρφωση του σκορ, όπως και σε κάθε ομάδα που παίζει τη ρεβάνς στην έδρα της. Τα επόμενα γήπεδα ωστόσο δεν θα οριστούν με κλήρωση, αλλά θα διεκδικηθούν. Η μάχη του γηπέδου, λοιπόν», καταλήγει η ανάλυση στην «Εφημερίδα των Συντακτών».