«Ο κόσμος καταλαβαίνει ότι η κυβέρνηση επέδειξε απίστευτη ανικανότητα στη διαχείριση της τραγωδίας και κατά τη διάρκεια της και μετά» είπε στα Παραπολιτικά 90,1 ο βουλευτής της ΝΔ, Κώστας Καραγκούνης.

Σημείωσε πως οι πολιτικές ευθύνες αναλαμβάνονται από την πρώτη στιγμή και όχι εκ των υστέρων. «Εμένα δεν μου φάνηκε ότι είχαν τη διάθεση να αναλάβουν τις οποιεσδήποτε ευθύνες, πόσο μάλλον την πολιτική ευθύνη μάλλον ήθελαν να μας ψέξουν από την πρώτη στιγμή κιόλας που τολμήσαμε να κάνουμε κριτική. Ούτε έχουν παραδεχτεί ότι έχουν γίνει λάθη ούτε συγγνώμη έχουν ζητήσει, όταν είδαν ότι η κοινωνία εξοργίστηκε με τα καμώματά τους τότε ξεκίνησαν τις παραιτήσεις και τις αποπομπές. Στις δημοκρατίες εκ των υστέρων παραιτήσεις δεν τις πιστεύει κανείς διότι δεν ήταν ειλικρινείς στις προθέσεις τους και το μόνο που ήθελαν ήταν αρχικώς να συγκαλύψουν και μετέπειτα να αποποιηθούν τις ευθύνες τους» εξήγησε.

Αναφορικά με την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια είπε πως βγαίνουμε από τα μνημόνια και μπαίνουμε στο τέταρτο και χειρότερο: «Γνωρίζει ο κόσμος τι μέτρα έρχονται την επόμενη μέρα, γνωρίζει πολύ καλά στα ήδη 14,5 δισ. που έχουμε στις πλάτες μας τα τελευταία 3 χρόνια μέσα από τα αχρείαστα μέτρα και μνημόνια τώρα μπαίνουμε στο τέταρτο... Σε ποια φιέστα να συμμετέχουμε και τι να πούνε στον ελληνικό λαό ότι αυτό το οποίο τους επιφυλάσσουν είναι μόνο επώδυνα μέτρα, επώδυνες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις; Εμείς έχουμε άλλο σχέδιο, εδώ χρειάζεται μια άλλη λογική, μείωση των φόρων. Μια συνταγή που ακολούθησαν όλες οι άλλες χώρες που μπήκαν μετά από εμάς στο μνημόνιο και βγήκαν νωρίτερα από εμάς.»