Το ρολόι των εκλογών «μετράει πια αντίστροφα» είπε ο βουλευτής της ΝΔ, κος Κώστας Καραγκούνης, μιλώντας την Τετάρτη στο ραδιόφωνο «Παραπολιτικά 90.1 Fm», υπογραμμίζοντας επίσης πως στην υπόθεση των δανείων της εταιρείας ΔΙΟΔΟΣ -συμφερόντων των αδελφών του πρωθυπουργού- η ΝΔ «ζητά απαντήσεις σε πραγματικά περιστατικά». 

Μιλώντας τη Δευτέρα στην εκπομπή «Δύο λαλούν» με τους δημοσιογράφους Ανδρέα Παπαδόπουλο και Θανάση Φουσκίδη, ο βουλευτής της ΝΔ ανέφερε: «Έχω την αίσθηση ότι το ρολόι των εκλογών μετράει αντίστροφα πια. Δεν είναι τυχαίο ότι έγινε κι αυτό το μπέρδεμα με τις τριπλές εκλογές. Δείχνει ότι η κυβερνηση είναι ζαλισμένη. Θεωρώ ότι και το ζήτημα το εθνικό το οποίο νόμιζε ότι θα φέρει την αντιπολίτευση αλλά και τον ελληνικό λαό προ τετελεσμένου, δεν το δέχεται. Η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου είναι απέναντι από αυτή τη συμφωνία οπότε πιέζει και πολιτικά την κυβέρνηση, αλλά βεβαίως κυρίως το οικονομικό και τα μέτρα τα οποία έχει επιφέρει όλο αυτό το διάστημα, το λέμε συνεχώς, αχρείαστα τα 15.5 δις ευρώ και βεβαίως το 4ο μνημόνιο που έρχεται από 1/01 του ’19, που είναι ακόμα μια επιβάρυνση 5 δις ευρώ. Αυτό το μίγμα της πολιτικής που έχουν εφαρμόσει, νομίζω και της ανικανότητας να μπορούν να αντιμετωπίσουν αυτά τα μεγάλα ζητήματα πιέζει πολιτικά τη κυβερνηση και θεωρώ ότι από εδω και πέρα το ρολόι μετράει αντίστροφα. Ο κόσμος έχει βγάλει πια εκτίμηση, έχει βαθιά πεποίθηση ότι αυτή η κυβερνηση πρέπει να φύγει το συντομότερο, όλες οι δημοσκοπήσεις το δείχνουν. Όλοι οι ποιοτικοί δείκτες το δείχνουν».

Αναφορικά με τις αποκαλύψεις της ΝΔ για το θέμα της πλαστής φορολογικής ενημερότητας εταιρείας της οικογένειας Τσίπρα, ο Κ.Καραγκούνης ανέφερε: «Η ΝΔ σε αυτό το ζήτημα ζητάει απαντήσεις για τα πραγματικά περιστατικά, γι’ αυτά τα οποία αποκαλύπτονται. Όλο αυτό το διάστημα, τα τελευταία δυο χρόνια θα έλεγα πολύ πιο έντονα, είναι σαφές ότι η κυβέρνηση έχει επενδύσει παρά πολλά στις σκανδαλολογία. Ίσως το θεωρούν ότι τους βολεύει να πετάξουν την μπάλα από τα πραγματικά προβλήματα που έχουνε επιφέρει στον κόσμο. Εμείς όλο αυτό το διάστημα των επιθέσεων, των προσωπικών επιθέσεων, που γινόντουσαν απέναντι στον πρόεδρο της ΝΔ αλλά βεβαίως και στη σύζυγο του, αλλά γενικά σε στελέχη της ΝΔ, όλο αυτό το διάστημα εμείς δεν κρυφτήκαμε. Σε όσες εξεταστικές μας ζητήσανε είπαμε ναι, σε όσες προανακριτικές φέρανε στο φως υποτίθεται της δημοσιότητας και προανακριτικές είπαμε επίσης ναι. Υπό μια έννοια λοιπόν έχουμε μια συγκεκριμένη επιλογή της κυβέρνησης να κάνει προσωπικές επιθέσεις και προς τον πρόεδρο αλλά και στελέχη της ΝΔ. Δεν έχουμε κρυφτεί».

«Στο ζήτημα του συγκεκριμένου διαγωνισμού της εταιρείας "ΔΙΟΔΟΣ"», συνέχισε ο Κ.Καραγκούνης, «καθώς βεβαίως και στο ζήτημα του δάνειου και της ρύθμισης που αφορά μέλος της οικογένειας του πρωθυπουργού είναι σαφές ότι έχει γίνει πανελλήνιος γνωστό, το ξέρει πια όλος ο κόσμος. Σίγουρα η κοινωνική και πολιτική του διάσταση είναι εξόχως σημαντική και σίγουρα οι πολίτες το εκτιμούν-πιθανότατα να το έχουν ήδη εκτιμήσει-και ήδη να το έχουν κρίνει. Δηλαδή το κατά πόσο σε πολύ δύσκολες οικονομικές συνθήκες για όλους τους έλληνες πολίτες είναι ηθικό, είναι σωστό να γίνεται αυτή η προνομιακή ρύθμιση, η δανειακή προς τα μελή της οικογένειας του πρωθυπουργού. Τώρα ως προς την νομική του διάσταση είναι σαφές ότι η Δικαιοσύνη γνωρίζει άριστα τα νομικά ζητήματα που τίθενται. Αν η Δικαιοσύνη θεωρήσει ότι έγινε εσφαλμένη υπαγωγή των πραγματικών περιστατικών στο νόμο είναι σαφές ότι έχει τη δικονομική δυνατότητα να θεραπεύσει το νομικό σφάλμα. Έχει δηλαδή τη δυνατότητα να προχωρήσει σε όλες αυτές τις απαραίτητες δικονομικές ενέργειες για να αποφανθεί αν έχει γίνει κάποιο νομικό σφάλμα ή όχι».

Ερωτηθείς αν θα είναι ένα όπλο στα χέρια της κυβέρνησης αν καταφέρει να μην ισχύσει ο νόμος για τις μειώσεις των συντάξεων, είπε πως «κάθε κυβέρνηση κοιτάζει και πολιτική της επιβίωση και εγώ πιστεύω ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ενώπιον μιας όχι απλής ήττας, πιστεύω είναι ενώπιον μιας στρατηγικής ήττας. Και στρατηγική ήττα σημαίνει δεν μπορείς να επανέλθεις πολιτικά μετά. Αυτό θα το κρίνει και θα εκτιμήσει νομίζω η κυβέρνηση και θα το εκτιμήσει και ο ίδιος ο Τσίπρας προσωπικά, γιατι παίζεται και το πολιτικό του μέλλον. Νομίζω σύντομα οι εκλογές θα έρθουν στη χώρα και είναι και η μόνη λύση. Να απαλλαγούμε επιτέλους από την πιο επικίνδυνη κυβερνηση των τελευταίων 30 ετών».