Επιμένει να μην απαντά το Μέγαρο Μαξίμου στην ουσία του δημοσιεύματος των «Παραπολιτικών» για τις ευνοϊκές ρυθμίσεις σε επιχείρηση συμφερόντων του αδελφού και της αδελφής του πρωθυπουργού, και το πώς έγινε η νομική διαχείριση της υπόθεσης σχετικά με την ασφαλιστική της ενημερότητα. 

Στην ανακοίνωσή του τη Δευτέρα, το γραφείο του πρωθυπουργού περιορίζεται στις αναφορές για «συντονισμένη επίθεση λάσπης» αλλά δεν δίνει καμία απάντηση για το ίδιο το θέμα. 

Αναφέροντας στη συνέχεια πως οι θιγόμενοι θα προχωρήσουν δικαστικά, η πρωθυπουργική ανακοίνωση περνά στην... υπόθεση Novartis και το πόθεν έσχες του Κυριάκου Μητσοτάκη. 

Ας σημειωθεί, ενδεικτικά, πως τα ερωτήματα στα οποία ακόμη δεν έχει δώσει απάντηση το Μαξίμου συνοψίζονται από την ανακοίνωση προηγουμένως της Μαρίας Σπυράκη: «Η τεχνική εταιρία ΔΙΟΔΟΣ της οικογένειας Τσίπρα επιχείρησε να πάρει το 2012 ένα δημόσιο έργο ύψους 1.1 εκ ευρώ με πλαστή ασφαλιστική ενημερότητα. Και γι’ αυτό, το 2015, ο αδελφός του Πρωθυπουργού Δημήτρης Τσίπρας παραπέμφθηκε σε δίκη. Τον Αύγουστο του 2016 ο νόμος Παρασκευόπουλου άλλαξε νύχτα, προκειμένου να μην εξεταστεί επί της ουσίας η υπόθεση του κ. Δημήτρη Τσίπρα από το δικαστήριο. Η Νέα Δημοκρατία ζητά απαντήσεις για τα πραγματικά περιστατικά», ανέφερε η εκπρόσωπος της ΝΔ.