Ορόσημο για τις σχέσεις Ελλάδας και Βρετανίας χαρακτήρισε την επίσκεψη του πρίγκιπα Καρόλου και της συζύγου του ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, υποδεχόμενος το πριγκιπικό ζεύγος στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο πρωθυπουργός απεδέχθη την πρόσκληση της Τερέζα Μέι, όπως σημείωσε κατά τη διάρκεια της συζήτησής του με τον Πρίγκιπα, να επισκεφτεί τον άλλο μήνα το Λονδίνο.

«Με πολύ μεγάλη χαρά σας καλωσορίζω στην Ελλάδα. Γνωρίζω ότι έχετε επισκεφθεί την Ελλάδα επανειλημμένως στο παρελθόν αλλά ιδιωτικά. Αυτό σημαίνει ότι αγαπάτε τη χώρα μας» σημείωσε ο κ. Τσίπρας και συμπλήρωσε: «Είναι η πρώτη φορά όμως που επισκέπτεστε τη χώρα επισήμως και πιστεύω ότι είναι η πρώτη φορά που ένας μέλος της βρετανικής βασιλικής οικογένειας κάνει επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα».

Μάλιστα, ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι «αυτό αποτελεί ένα πάρα πολύ σημαντικό γεγονός και πιστεύω ότι η επίσκεψή σας μπορεί να αποτελέσει ένα ορόσημο στις διμερείς σχέσεις των δύο χωρών, ιδίως σήμερα, αυτή την εποχή που και δύο χώρες αντιμετωπίζουν πολύς σημαντικές προκλήσεις και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πιστεύω ότι πρέπει να ενισχύσουμε ακόμα περισσότερο τη συνεργασία μας».

Από τη δική του πλευρά, ο πρίγκιπας Κάρολος εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι Ελλάδα και Βρετανία θα πετύχουν πολλά με τη συνεργασία τους στα θέματα της ασφάλειας και της μετανάστευσης.

«Είμαι βαθιά ευγνώμων για την υποδοχή σας. Αποτελεί μία πάρα πολύ σημαντική ευκαιρία η επίσημη επίσκεψη στη χώρα σας. Υπογραμμίζει τους δεσμούς μεταξύ των δύο χωρών. Δεσμοί οι οποίοι είναι μακραίωνοι και ελπίζω ότι - παρά του τι έχει συμβεί - στο μέλλον θα καταφέρουμε να συνεχίσουμε να μοιραζόμαστε όλα αυτά που μοιραζόμαστε ήδη. Και ότι θα καταφέρουμε να πετύχουμε πολλά όσον αφορά στο θέμα της ασφάλειας αλλά και το θέμα της μετανάστευσης και με όλες τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε» σημείωσε ο πρίγκιπας Κάρολος.