Επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ Βασίλης Κικίλιας κατηγορώντας τον ότι το «κακόγουστο σόου» που έστησε στο Ζάππειο κόστισε 100 δισ. ευρώ στους πολίτες. «Ήταν ύβρις, και μετά την ύβρι, έρχεται η Νέμεσις» είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στο αίτημα για προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή για την οικονομία που θα καταθέσει ο Μητσοτάκης, ο κ. Κικίλιας τόνισε πως η ΝΔ «δεν θα αφήσει τον κ. Τσίπρα να ξεφύγει και να μην απολογηθεί για τις βαρύτατες ευθύνες τις οποίες έχει, για το καταστροφικό πρώτο εξάμηνο του 2015 και για την πορεία στην οποία οδήγησε τη χώρα. Μια πορεία σχεδόν εκτός Ευρώπης, με το δημοψήφισμα, με κλειστές τράπεζες, με την 'Βαρουφακειάδα', με 100 δισ. που πληρώνουν οι φορολογούμενοι».

Αναφερόμενος στα εθνικά θέματα, είπε ότι η ζημιά είναι ανεπανόρθωτη. «Δεν είναι μόνο ότι οι δύο στρατιωτικοί μας είναι ακόμα έγκλειστοι 115 μέρες στις φυλακές υψίστης ασφαλείας στην Αδριανούπολη, δεν είναι ότι το Αιγαίο έχει γίνει 'τρυπητήρι' και ότι στην κυπριακή ΑΟΖ οι προκλήσεις των Τούρκων ανεβάζουν το θερμόμετρο και εμείς απάντηση δεν έχουμε» σημείωσε και αναρωτήθηκε πότε θα ασχοληθεί με αυτά ο αρμόδιος υπουργός Νίκος Κοτζιάς.