Με τη δεύτερη θέση εδραιωµένη δηµοσκοπικά περισσότερο από έναν µήνα, στο ΠΑΣΟΚ επιθυµούν να προβάρουν το κοστούµι της αξιωµατικής αντιπολίτευσης. Μια πρόβα που µπορεί να γίνει µόνο µέσω της Βουλής.

Για τον σκοπό αυτόν όµως χρειάζεται και µια σαφώς πιο έντονη παρουσία της Κοινοβουλευτικής Οµάδας του ΠΑΣΟΚ από αυτήν του ΣΥΡΙΖΑ. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο η Ευαγγελία Λιακούλη από τη θέση της γραµµατέως της Κ.Ο. πάτησε το γκάζι, µαζί µε τον διευθυντή και τον προϊστάµενο της Κ.Ο., Γιάννη Κουτσούκο και Χάρη ∆ηµακαρέα, αντίστοιχα.

Έβγαλαν µέχρι και βάρδιες στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, ώστε να είναι πάντα γεµάτα τα έδρανα του κόµµατος. Ετσι, στη συζήτηση για τον Προϋπολογισµό υπήρχε πάντα κόσµος στα έδρανα του ΠΑΣΟΚ. Παράλληλα, φρόντισαν κάθε τοµεάρχης να µιλήσει για τον τοµέα του και κάθε βουλευτής για την εκλογική του περιφέρεια. Το πιεστικό σχέδιο οργάνωσης κούρασε τους βουλευτές, αλλά έφερε αποτελέσµατα και επικοινωνιακά.

Στόχος, άλλωστε, µέχρι τις ευρωεκλογές είναι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να επισκιάζουν ουσιαστικά αυτούς του ΣΥΡΙΖΑ και να παίρνουν τον ρόλο της αξιωµατικής αντιπολίτευσης.

*Δημοσιεύθηκε στο Secret των Παραπολιτικών