«Θα ζητήσουμε ψήφο εμπιστοσύνης και θα την πάρουμε, σε περίπτωση που οι ΑΝΕΛ καταψηφίσουν την συμφωνία για τα Σκόπια» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, στέλνοντας ηχηρό μήνυμα στο εσωτερικό της συγκυβέρνησης, φυσικά με αποδέκτη τον Πάνο Κάμμενο με τον οποίο ετοιμάζεται η κυβέρνηση να πάρει «βελούδινο» διαζύγιο.

Η βεβαιότητα του κ. Τζανακόπουλου ωστόσο, ότι θα πάρει η κυβέρνηση ψήφο εμπιστοσύνης βασίστηκε και στην δήλωση που ακολούθησε από τον ίδιο, κατά την ενημέρωση των πολιτών συντακτών, όταν αποθέωσε τον Σταύρο Θεοδωράκη.  

«Χαιρετίζουμε τη στάση του κ. Θεοδωράκη να στηρίξει την συμφωνία. Είναι στάση τίμια και σέβεται τις ιδεολογικές αρχές του Ποταμιού» σημείωσε ο κ. Τζανακόπουλος επιβεβαιώνοντας όχι μόνο το φλερτ Ποταμιού – ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και τις φήμες που θέλουν την 1η Ιουλίου να είναι οριστικό πια το διαζύγιο του Ποταμιού με το ΚΙΝΑΛ.  

Ξεκαθάρισε ωστόσο ο κ. Τζανακόπουλος ότι η κίνηση να ζητήσει η κυβέρνηση ψήφο εμπιστοσύνης δεν έχει καμία σχέση με τις εκλογές. Να σημειωθεί ότι ο κ. Τζανακόπουλος έκανε τις παραπάνω δηλώσεις λίγη ώρα πριν τοποθετηθεί ο Πάνος Καμμένος, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος μετά την συνεδρίαση της ΚΟ των ΑΝΕΛ που είναι σε εξέλιξη.  Μάλιστα, οι εξελίξεις αυτές έρχονται λίγες ώρες μετά από την δήλωση του αντιπροέδρου των ΑΝΕΛ, Παναγιώτη Σγουρίδη ότι οι ΑΝΕΛ δεν θα δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. 

Αιχμές για ΑΝΕΛ

Ο κ.Τζανακόπουλος ωστόσο δεν περιορίστηκε μόνο σε μηνύματα αλλά ξεκάθαρα άφησε αιχμές κατά των  ΑΝΕΛ, σχετικά με τις δηλώσεις για τα περί ανταλλάγματος. Ανέφερε συγκεκριμένα για τις δηλώσεις Σγουρίδη:  «Οι φήμες περί συναλλαγής και ανταλλαγής εκθέτουν αυτούς που τις διασπείρουν» και συμπλήρωσε : «Αυτά είναι συνωμοσιολογίες απαράδεκτες, φήμες άθλιες. Όσοι τις διασπείρουν έχουν προδιαγράψει μεγάλη επιτυχία της κυβέρνησης και μιλούν για συναλλαγές που μας εισάγουν στο σύμπαν του ανορθολογισμού και του παραλογισμού. Όλοι τελούμε υπό την προθεσμία του Συντάγματος. Η συμφωνία θα κυρωθεί με διευρυμένη, πατριωτική πλειοψηφία και αν χρειαστεί η κυβέρνηση θα ξαναλάβει ψήφο εμπιστοσύνης για να ολοκληρώσει την τετραετία».  

Για την συμφωνία

Δεν υπάρχει περίπτωση να μην περάσει η συμφωνία εκτίμησε ο κ. Τζανακόπουλος και συμπλήρωσε: «Ο κ. Μητσοτάκης είχε δηλώσει ότι δεν θα διχάσει τους Έλληνες για να ενώσει τους Σκοπιανούς. Απ' ό,τι φαίνεται, ο μόνος που ενώθηκε με ακροδεξιές ομάδες του VMRO είναι ο κ. Μητσοτάκης, που έχει υιοθετήσει εθνικιστική ρητορική, και αυτό αποτελεί και το εθνικιστικό παράδοξο. Θα στηρίξουμε τις προσπάθειες Ζάεφ. Πολιτικό κόστος από τη συμφωνία η κυβέρνηση δεν νιώθει ότι υπάρχει».    

Επίθεση σε Μητσοτάκη για τις αποδοκιμασίες  

Τέλος, ο κ. Τζανακόπουλος αναφερθείς στα επεισόδια των τελευταίων ημερών, εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη, λέγοντας ότι «η σιωπή Μητσοτάκη συνεπάγεται πως τα περιθωριακά περιστατικά των τελευταίων ημερών οργανώνονται κατ' εντολήν και με πλήρη κάλυψή του». Για να προσθέσει ότι «η συντριπτική πλειοψηφία των μελών της ΝΔ δεν θα ακολουθήσει την ηγεσία της και μερίδα του Τύπου που υποστηρίζει τη χρυσαυγίτικη μετάλλαξη του ιστορικού κόμματος της Κεντροδεξιάς».