Πριν προλάβει να κυκλοφορήσει η εφηµερίδα το προηγούµενο Σάββατο, ήταν εµφανής ο πανικός των κυβερνώντων. Λογικό, αφού αποφασίσαµε να αποκαλύψουµε µια πραγµατικότητα που σε καµία περίπτωση ο κ. Τσίπρας δεν θέλει να µάθει ο ελληνικός λαός. Το γεγονός ότι στελέχη της σηµερινής κυβέρνησης απαιτούν µίζα από έναν επιχειρηµατία για να του διεκπεραιώσουν µια εκκρεµή υπόθεση. Πρωί πρωί του Σαββάτου, µε ένα θλιβερό για µια δοµηµένη και ώριµη ∆ηµοκρατία non paper, που, όπως µας ενηµέρωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, είχε την έγκριση (και) του πρωθυπουργού, εκτοξευόταν ευθεία απειλή εναντίον του Μέσου, επειδή αποτόλµησε να κάνει τη δουλειά του. Εχει γίνει σαφές πλέον και στους πιο αδαείς ότι ο κ. Τζανακόπουλος και η «παρέα» του προτιµούν τα «αποκαλυπτικά» και γεµάτα «λιβάνι» πρωτοσέλιδα της κοµµατικής «Αυγής» και της ανεξάρτητης «Εφηµερίδας των Συντακτών».

Τα κανονικά Μέσα τα χαρακτηρίζουν είτε ως «βόθρους» είτε ως «σκουπιδότοπους». Ανεξάρτητα από τη λογική που κυριαρχεί στο εσωτερικό της κυβέρνησης απέναντι στις εφηµερίδες, τα κανάλια και τα sites, εµείς θα επιµείνουµε στην ουσία των αποκαλύψεων. Οσα non papers κι αν εκδώσουν,όση λάσπη κι αν εκτοξεύσουν, όσες ύβρεις κι αν εκστοµίσει ο κ. Τζανακόπουλος, δυστυχώς για τον κ. Τσίπρα η πραγµατικότητα δεν διαφοροποιείται. Το «νέο» και αυτό προκύπτει και από φωτογραφικά ντοκουµέντα σήµερα είναι πιο διεφθαρµένο από το παλιό, που καταγγέλλει σε κάθε ευκαιρία ο πρωθυπουργός. Το «µαύρο» του χθες φαντάζει σαν όαση µπροστά στην µπόχα και το σάπιο της µίζας και της διαφθοράς των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Το κακό για τη σηµερινή κυβέρνηση και τους συντελεστές της είναι ότι έχουν γίνει προβλέψιµοι. Τα ίδια και τα ίδια στις ανακοινώσεις τους. Η µόνη διαφοροποίηση είχε να κάνει µε την ετυµηγορία επιθυµία του κ. Τσίπρα σε σχέση µε τη δικαστική εξέλιξη της υπόθεσης του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη. Μπροστά στον πανικό που του προκάλεσε η αποκάλυψη των «Παραπολιτικών», αποφάσισαν γραπτώς, παρακαλώ να εκδώσουν δικαστική απόφαση, καταδικάζοντας, πριν αποφανθεί οποιοδήποτε δικαστήριο, έναν Ελληνα πολίτη. Και σαν να µην έφτανε αυτό, άρχισαν µετά να ζητούν και τα ρέστα.

Επί της ουσίας, για την υπόθεση της µίζας, τίποτα. Απεναντίας, οι συνεργάτες των υπουργών που ζητούσαν µίζα για λογαριασµό των πολιτικών προϊσταµένων τους εξακολουθούσαν να παραµένουν στις θέσεις τους. Καµία ουσιαστική αντίδραση. ∆υστυχώς όµως για τον κ. Τζανακόπουλο, το ζητούµενο για τον απλό Ελληνα φορολογούµενο δεν είναι το πώς θα καταφέρει να καταδικάσει τον Μαρινάκη το «πολιτικοδικείο του Μαξίµου», αλλά το να προβάλει έστω και ένα υποτυπώδες επιχείρηµα απέναντι στο τσουνάµι των αποκαλύψεων. Το κουβάρι άρχισε να ξετυλίγεται και οι εξελίξεις θα είναι καταιγιστικές σε πολλά επίπεδα. Οσο κι αν προσπαθήσουν µε non papers και άθλιες πολιτικές συκοφαντίες οι κάθε λογής Τζανακόπουλοι, δεν θα µπορέσουν να κερδίσουν τη δύσοσµη πραγµατικότητα. Σύντοµα θα καταλάβουν ότι οι εκβιαστές, οι µιζαδόροι, οι τοκογλύφοι και οι κανονικοί τροµοκράτες κατοικοεδρεύουν στα υπουργικά γραφεία των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Το αβαντάζ που είχε µέχρι πρότινος ο κ. Τσίπρας µετατρέπεται σε ντεσαβαντάζ και πολύ σύντοµα σε πολιτικό εφιάλτη. Και µπορεί η προπαγάνδα και η λάσπη να συσπειρώνουν το ακροατήριο του 3%, αλλά την ίδια στιγµή αποσυσπειρώνουν τη συντριπτική πλειονότητα των (νέων) ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, που προφανώς πίστεψαν όσα διατυµπάνιζε ο σηµερινός πρωθυπουργός περί διαφάνειας, αξιοκρατίας και διαπλοκής. Αντί λοιπόν να βγάζουν non papers βρίζοντας όποιον δεν υποτάσσεται στη χούντα τους, θα ήταν χρήσιµο να ασχοληθούν σοβαρά µε όσα βλέπουν το φως της δηµοσιότητας. Γιατί, αν δεν το πράξουν τώρα οι ίδιοι, να είναι σίγουροι πως θα το πράξουν οι επόµενοι, µε ό,τι αυτό µπορεί να συνεπάγεται για εν ενεργεία κυβερνητικούς αξιωµατούχους, που, εκτός του ότι είναι επιρρεπείς στη µίζα, δείχνουν να µη σέβονται τη συνταγµατικά κατοχυρωµένη διάκριση των εξουσιών.

Υ.Γ.: Θέση στο Ειδικό Δικαστήριο της επόμενης ημέρας «έκλεισε» και για τον Τσίπρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, με την παραδοχή ότι ο πρωθυπουργός εγκρίνει τα non papers που βγάζουν καταδικαστικές αποφάσεις για Ελληνες πολίτες