«Τίποτα δεν τελείωσε με την υπογραφή στις Πρέσπες. Έχουμε ακόμη δρόμο μπροστά μας και όταν η συμφωνία έρθει στη Βουλή, τότε θα κριθεί η στάση των ΑΝΕΛ» ξεκαθάρισε η πρώην βουλευτίνα των ΑΝΕΛ, κ. Μαρίνα Χρυσοβελώνη. «Με την χθεσινή υπογραφή ωστόσο της συμφωνίας, δεν σημαίνει ότι τελείωσε το Σκοπιανό. Η διαδικασία αυτή θα διαρκέσει για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Υπάρχει δυσαρέσκεια και στα Σκόπια και στην Ελλάδα. Εφόσον ξεπεραστούν όλα αυτά και εφόσον η συμφωνία έρθει στη Βουλή, τότε θα δούμε και την στάση των ΑΝΕΛ. Είναι ομολογουμένως μια πάρα πολύ δύσκολη διαδρομή. Πολύς κόσμος δεν έχει ενημερωθεί και κατάλληλα. Αλλά δεν έχουν τελειώσει όλα», ανέφερε χαρακτηριστικά, μιλώντας στο ΣΚΑΙ.

Προσπαθώντας μάλιστα να δικαιολογήσει την στάση των ΑΝΕΛ, η κ. Χρυσοβελώνη ανέφερε: «Τι να κάναμε; Να ρίχναμε την κυβέρνηση; Όχι φυσικά και ιδιαίτερα σε μια κρίσιμη στιγμή, που η χώρα βγαίνει από τα Μνημόνια να τα γκρεμίσουμε όλα; Οι ΑΝΕΛ, στηρίζουν άλλωστε την κυβέρνηση για τα θέματα της οικονομίας».

Για τα ανταλλάγματα που υποστήριξε ο κ. Δημήτρης Καμμένος που θα έχει η κυβέρνηση δίνοντας το όνομα «Μακεδονία» η κ. Χρυσοβελώνη απάντησε: «Δεν είναι θέμα ανταλλάγματος. Εγώ δεν τα βάζω στο τραπέζι υπό τη μορφής ανταλλαγμάτων τα όσα πετύχαμε για το χρέος ή για τις συντάξεις ή για τον ΕΝΦΙΑ. Η συμφωνία για το Σκοπιανό ήταν κάτι εντελώς διαφορετικό».  

Για αποχωρήσεις

Σχετικά με τις αποχωρήσεις από το κόμμα της η κ. Χρυσοβελώνει τόνισε: «Τα πολιτικά κόμματα είναι ζωντανοί οργανισμοί. Κάποιοι φεύγουν. Δημοκρατικό δικαίωμα του καθενός να φεύγει ή να μένει. Αρκεί να φεύγει γιατί διαφωνεί πολιτικά με την γραμμή του κόμματος. Θα φανεί στην πορεία τι σημαίνει κάθε αποχώρηση.

 Είτε συμφωνούμε είτε όχι με την συγκεκριμένη συμφωνία, είναι γεγονός ότι προήλθε από μια σκληρή διαπραγμάτευση. Εμείς έχουμε πάρει θέση. Διαφωνούμε. Να σημειωθεί ότι στο παρελθόν είχαν γίνει πολλές υποχωρήσεις στο θέμα από άλλες κυβερνήσεις, τις οποίες μάλιστα ο κ. Κοτζιάς βρήκε και μπροστά του».