Για το θέμα του Σκοπιανού αλλά και για το θέμα των διαφωνιών ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ σε εθνικά θέματα μίλησε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Θανάσης Παπαχριστόπουλος, εκτιμώντας ωστόσο ότι στο θέμα της ονομασίας της γειτονικής χώρας «θα τεθεί θέμα κομματικής πειθαρχίας». «Οι ΑΝΕΛ δεν είναι πατριώτες αλά καρτ.

Σέβομαι τις αποφάσεις της πλειοψηφίας. Έτσι λειτουργούν τα σοβαρά κόμματα», τόνισε ο κ. Παπαχριστόπουλος μιλώντας στον ΣΚΑΪ και υπογράμμισε: «Όπως είπα ότι δεν πιστεύω ότι τα εθνικά θέματα λύνονται με συλλαλητήρια, έτσι εκτιμώ ότι η πλειοψηφία θα πρέπει να δώσει λύση».  

Ο κ. Παπαχριστόπουλος παραδέχτηκε ότι υπάρχει διαφωνία στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, ωστόσο τόνισε ότι θα ακολουθήσει τη γραμμή της πλειοψηφίας, κάτι που δείχνει ότι οι ΑΝΕΛ ρίχνουν σιγά-σιγά τους πατριωτικούς τόνους, αφού υπάρχει και το ενδεχόμενο της κομματικής πειθαρχίας και της πλειοψηφίας, με την οποία θα συνταχθούν οι διαφωνούντες.

Παράλληλα, ο κ. Παπαχριστόπουλος διατήρησε και τις επιφυλάξεις του, αναφέροντας: «Θα δούμε όταν τελειώσει το θέμα και όταν έρθει η πρόταση στη Βουλή το πώς θα αντιδράσουμε. Θα σεβαστώ ωστόσο την πλειοψηφία. Έχουμε διαφοροποιηθεί σ' αυτό το θέμα ακόμη και σε ανύποπτο χρόνο. Στο κόμμα μας κάποιος μπορεί να συμφωνεί και κάποιος να διαφωνεί. Εγώ θα σεβαστώ τη γραμμή της πλειοψηφίας.

Για το τι θα κάνουμε θα το αποφασίσουμε στην Κ.Ο. Σε θέματα εθνικά εκφράζεται ο πρόεδρος και ο κομματικός εκπρόσωπος. Εμείς θα πειθαρχήσουμε. Όταν η πλειοψηφία πάρει μια απόφαση, εμείς θα την στηρίξουμε», ανέφερε και αναρωτήθηκε: «Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει άραγε ξεκάθαρη θέση για το θέμα;», επιχειρώντας να βάλει στο κάδρο και τον Προκόπη Παυλόπουλο.