Επίθεση εναντίον της κυβέρνησης πραγματοποίησε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Νίκη Κεραμέως, για το αφήγημα της «καθαρής εξόδου» από τα μνημόνια.

«Ποια “καθαρή έξοδος” από τα μνημόνια;», σχολίασε η κ. Κεραμέως και διευκρίνισε: «Από τις 1/1/2019, οι συνταξιούχοι χάνουν 2-3 συντάξεις ενώ από το 1/1/2020 φορολογούμενοι με ελάχιστο εισόδημα φορολογούνται. Έως το 2022 πρέπει να έχουμε 3,5% πλεόνασμα».

Μάλιστα, η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας σημείωσε πως «5,2 δις ευρώ μέτρα ψηφίστηκαν εκ των υστέρων, ήταν αχρείαστα και επιβλήθηκαν λόγω της αναξιοπιστίας της κυβέρνησης».

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε λελογισμένες μειώσεις φόρων ήδη από τη ΔΕΘ 2016, με αντίστοιχες μειώσεις κρατικών δαπανών (όχι μειώσεις προσωπικού ούτε συντάξεων) που μπορούν να εφαρμοστούν ανεξαρτήτως των δημοσιονομικών της χώρας», τόνισε η κ. Κεραμέως.

Τέλος, σε ό,τι αφορά την υπόθεση Novartis, η βουλευτής της Ν.Δ σημείωσε: «Αρχικά η κυβερνητική πλειοψηφία ψήφισε ότι η Βουλή είναι αρμόδια. Μετά, όταν κατάλαβε ότι θα αποκαλυφθεί το μέγεθος της σκευωρίας της, αποφάσισε ότι η Βουλή δεν είναι αρμόδια να κρίνει την υπόθεση. Δεν της βγήκε η σκευωρία, η οποία μετετράπη σε φιάσκο».