Αιχμηρή κριτική εις βάρος του υπουργείου Υποδομών έκανε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Νότης Μηταράκης, σημειώνοντας πως 3,5 χρόνια πήγανε χαμένα χωρίς καμία ουσιαστική πρόοδο για το αεροδρόμιο της Χίου.

«Θυμίζω ότι από το Δεκέμβριο του 2014 είχαμε ολοκληρώσει την παράδοση των απαλλοτριωμένων εκτάσεων και είχε προετοιμαστεί το έργο της περίφραξης», σημείωσε ο κ. Μηταράκης και συμπλήρωσε: «Οι τελικές Μελέτες για την νέα παραλιακή και για την επέκταση του διαδρόμου προσγείωσης δεν έχουν ξεκινήσει, από του χρόνου και βλέπουμε. Κυρίως, συγκεκριμένη χρηματοδότηση για τα έργα αυτά δεν έχει εξασφαλιστεί».

Παράλληλα, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας τόνισε: «Κάποια πρόοδος υπήρξε πρόσφατα χάρη στις παρεμβάσεις του κ. Γ. Ξενάκη, με ξένισε η απουσία των Αντιπεριφερειαρχών από την σύσκεψη. Στη σύσκεψη τόνισα πρώτον την ανάγκη διαχωρισμού των έργων – και ας χρειαστεί για κάποιο διάστημα να κλείσει η Λεωφ. Ενώσεως - και δεύτερον την ανάγκη ανακαίνισης και επέκτασης του υπάρχοντος κτηρίου».

Σε ό,τι αφορά το μεταναστευτικό, ο κ. Μηταράκης επισήμανε: «Ο κ. Βίτσας συνεχίζει την πολιτική των προκατόχων του, εγκλωβίζοντας στα νησιά μας τους μετανάστες, αγνοώντας την πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ και αύριο νομοθετούν την παράκαμψή της».

Τέλος, για τη μαστίχα τόνισε πως «σήμερα, στις 18:30 στη Βουλή, θα συζητηθεί Επερώτησή μου προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αποστόλου για τις αποζημιώσεις των μαστιχοπαραγωγών, με δεδομένο ότι ακόμα δεν έχει βγει η σχετική ΚΥΑ παρά τις τόσες διαβεβαιώσεις που έχουμε κατά καιρούς ακούσει».