Στην ανάγκη προστασίας της Δημοκρατίας και του Κράτους Δικαίου αναφέρθηκε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αναστάσιος Δημοσχάκης, με αφορμή την παρουσία του στη δοξολογία που τελέστηκε στον Καθεδρικό Ναό Αθηνών και την κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη για την Ημέρα Λήξης του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Ο κ. Δημοσχάκης ανέφερε: «Σήμερα συμπληρώνονται 73 χρόνια από τη Λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Είναι ημέρα μνήμης, καθώς σηματοδότησε τη λήξη των φασιστικών καθεστώτων, αλλά και την αλλαγή στον χάρτη της Ευρώπης. Η 9η Μαΐου είναι ημέρα μνήμης και για τον Ελληνικό λαό που πολέμησε ηρωικά κατά την εποποιία του 1940, αλλά και απέναντι στους Γερμανούς (1941) και κατά τη διάρκεια της Κατοχής».

Ο βουλευτής της ΝΔ συμπλήρωσε ότι «οδηγός μας πρέπει να είναι το «Ποτέ πια πόλεμος, ποτέ πια φασισμός» οιουδήποτε χρώματος και να θυμόμαστε τις θηριωδίες που υπέστη ο ελληνικός λαός από τα φασιστικά καθεστώτα. Δεν πρέπει να ξεχνάμε τους νεκρούς μας, τη μνήμη των οποίων σήμερα τιμήσαμε».

«Αποτελεί καθήκον μας να προστατεύσουμε το Ελληνικό Κράτος, το Κράτος Δικαίου και τη Δημοκρατία μας και να μην επιτρέψουμε σε σκοτεινές δυνάμεις να αναταράξουν την Πατρίδα μας», κατέληξε.