Εντυπωσιακή ήταν η ανταπόκριση στην αιμοδοσία που διοργάνωσε η βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας Ζέττα Μακρή με τους συνεργάτες της και το σωματείο εθελοντών αιμοδοτών «Η Αλληλεγγύη».

Περισσότερες από 20 φιάλες αίματος συγκεντρώθηκαν για τους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη. Ήταν τόσο μεγάλη η προσέλευση που αντί του προγραμματισμένου δίωρου, με αποτέλεσμα η αιμοληψία να παραταθεί.

«Οι Βολιώτες απέδειξαν την ευαισθησία τους» δήλωσε η Ζέττα Μακρή. «Παρά τις πολύ κακές καιρικές συνθήκες, οι συμπατριώτες μου, οι ευαισθητοποιημένοι Οννεδίτες, οι συνεργάτες και οι φίλοι περίμεναν υπομονετικά να προσφέρουν! Με τις αυστηρές επιστημονικές οδηγίες και τις απαραίτητες προφυλάξεις, βοήθησαν για το κοινό καλό! Είναι η τρίτη, εθελοντική αιμοδοσία που διοργανώνω και η πιο πετυχημένη! Και, σίγουρα, η πιο απαραίτητη!», κατέληξε η βουλευτής.

Δεν παρέλειψε όμως να ευχαριστήσει τον συνδιοργανωτή σύλλογο εθελοντών αιμοδοτών «Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ» μέλος του οποίου είναι και η ίδια, τον πρόεδρό του Ιγνάτιο Γελαγώτη καθώς και το μέλος του Δ.Σ. του συλλόγου και της ειδικής συμβουλευτικής επιτροπής της Π.Ο.Σ.Ε.Α, κ. Πόπη Σκούπρα.

«Αποδείξαμε ότι και θέλουμε και μπορούμε να στηρίξουμε όσους μας χρειάζονται και να ανταποκριθούμε με ευαισθησία στις εκκλήσεις της πολιτείας για κάλυψη των αναγκών σε αίμα! Και θα συνεχίσουμε, με όλες μας τις δυνάμεις!»


Επιπλέον, η βουλευτής αναλαμβάνει δραστικές πρωτοβουλίες στη μάχη που δίνει η χώρα απέναντι στην πανδημία του κοροναϊού. 

Με παρέμβαση της Ζέττας Μακρή σε χρόνο ρεκόρ τοποθετήθηκε στο Νοσοκομείο Βόλου ένα ISO BOX. Δηλαδή ένα κοντέινερ, το οποίο θα υποδέχεται από διαφορετικές εισόδους τους πολίτες, ώστε να αποφεύγεται η είσοδος τους στο νοσοκομείο και η επακόλουθη συμφόρηση που υπό τις παρούσες υγιειονομικές συνθήκες είναι πολύ επικίνδυνη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τις πρώτες πρωτοβουλίες που ανέλαβε η βουλευτής αφότου ξέσπασε η πανδημία, ήταν η προσφορά υγειονομικού υλικού και εξοπλισμού στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Μαγνησίας, ενώ όπως δηλώνει η ίδια παρόμοιες δράσεις θα συνεχιστούν, με στόχο την προστασία της δημόσιας υγείας και την στήριξη στους ανθρώπους της πρώτης γραμμής.