Διαδικτυακά «πυρά» κατά του Σταύρου Θεοδωράκη και του Γιάννη Ραγκούση εξαπολύουν στελέχη του ΠΑΣΟΚ, με αναρτήσεις τους στα social media,  με αφορμή τη διαφοροποίηση του πρώτου σχετικά με το αίτημα της επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής Φώφης Γεννηματά για εκλογές εδώ και τώρα, και τα όσα είπε ο δεύτερος στη χθεσινή εκδήλωση για την «Προοδευτική Παράταξη» που επανέλαβε τη θέση του για συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας ότι «ως Κίνημα Αλλαγής, ή θα επιστρέψουμε στη συντελεσμένη προοδευτική παράταξη και θα αναγεννηθούμε ή θα σβήσουμε.

Η τοποθέτηση μάλιστα του Ραγκούση σχολιάστηκε με αιχμηρό τρόπο από τον Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο, ο οποίος σε tweet ανέφερε: «Αναρωτιέμαι αν κάποιος έχει κλείσει με ψηφοδέλτιο ΣΥΡΙΖΑ, είναι στο «συμβόλαιο» να στήνει και εκδηλώσεις!».

Παρέμβαση για το ζήτημα έκανε και ο πρώην γραμματέας της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ Παντελής Καμάς, γράφοντας χαρακτηριστικά στο facebook:

«Όποιος θέλει να συμμετέχει είτε στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ είτε της Ν.Δ., ας το κάνει χωρίς να μας ταλαιπωρεί. Εμείς συνεχίζουμε».