Μία διαρκής προσπάθεια καλλιέργειας κλίματος εσωστρέφειας και τεχνητής σύγκρουσης του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αντώνη Σαμαρά βρίσκεται σε εξέλιξη το τελευταίο διάστημα μετά το άρθρο του πρώην πρωθυπουργού στην εφημερίδα Καθημερίνη.

Από το Μεγάλο Σάββατο μέχρι και σήμερα, έχουν δει το φως της δημοσιόπτητας ουκ ολίγες διαρροές και δημοσιεύματα για δήθεν σύγκρουση Μητσοτάκη-Σαμαρά, για διάσταση απόψεων και διχασμό στο εσωτερικό τη Νέας Δημοκρατίας. Σε ακραία επίδειξη παραφιλολογίας και οργιώδους μυθοπλασίας ορισμένοι υποστήριζαν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης διοικεί τη Νέα Δημοκρατία καθ’ υπόδειξη του Αντώνη Σαμαρά.

Πηγές της Πειραιώς σχολιάζοντας τον θόρυβο που έχει προκληθεί, υποβάθμιζαν τα δημοσιεύματα περί διαφωνιών, υπενθυμίζοντας όσα είχε πει ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του στο ιδρυτικό συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής, τα οποία, όπως διευκρινίζουν, δεν απέχουν από όσα υποστηρίζει ο Αντώνης Σαμαράς στο άρθρο του.

"Η Νέα Δημοκρατία, συνέχισε, αμέσως μετά τις επόμενες εκλογές θα επιδιώξει μια ευρεία πολιτική συναίνεση για όλα τα μεγάλα προβλήματα του τόπου. Γιατί η νέα Ελλάδα μας χρειάζεται όλους και γιατί πρέπει να θεμελιώσουμε μια νέα πολιτική κουλτούρα σεβασμού και συνεργασιών" είχε πει χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ταυτόχρονα ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς στην πρόσφατη συνέντευξή του στο περιοδικό Crash και στον Γιώργο Τράγκα ξεκαθάρισε αναφορικά με τις προθέσεις του και τις κινήσεις του.

«Τον Κυριάκο Μητσοτάκη τον στήριξα και τον στηρίζω. Θα βοηθήσω την παράταξη μου με όλες μου τις δυνάμεις, να κερδίσει τις εκλογές και να απαλλαγεί ο τόπος από τον ΣΥΡΙΖΑ! Θα δώσω και εγώ τη μάχη, όχι απλώς για να κερδίσουμε αλλά και για να πάρουμε την αυτοδυναμία» είχε πει ο πρώην πρωθυπουργός, ρίχνοντας στο κενό τη μεταχρονολογημένη κριτική που ασκείται στον ίδιο.

Το ερώτημα που τίθεται πλέον είναι ποιος ευνοείται από την εσωστρέφεια στη Νέα Δημοκρατία και ποιος καλλιεργεί ευφάνταστα σενάρια για σύγκρουση Μητσοτάκη-Σαμαρά.

Και όλα αυτά σε μία περίοδο που η Νέα Δημοκρατία μπαίνει σε προεκλογική περίοδο και το κόμμα ανεβάζει στροφές για τον εκλογικό αγώνα, ενεργοποιώντας τον κομματικό μηχανισμό.

Ποιος βολεύεται αν στην Πειραιώς ασχολούνται με τα δημοσιεύματα και το στημένο παρασκήνιο αντί για τη συσπείρωση και την εξωστρέφεια;

Δεν είναι τυχαίο ότι τα ευφάνταστα «πολεμικά σενάρια» φιλοξενήθηκαν στα πρωτοσέλιδα της Εφημερίδας των Συντακτών και της Δημοκρατίας. Η μεν Εφημερίδα των Συντακτών είναι γνωστή φίλα προσκείμενη εφημερίδα στην κυβέρνηση ενώ την εφημερίδα Δημοκρατία, την είχε κατηγορήσει για «εμφανείς σχέσεις με τα υπόγεια του Μαξίμου» με αφορμή δημοσίευμα για τη Novartis.

Σε μία περίοδο που η κυβέρνηση βρίσκεται σε καθοδικό σπιράλ, η Νέα Δημοκρατία υπό την αρχηγία του Κυριάκου Μητσοτάκη, έχει επιλέξει να κινηθεί με γνώμονα το εθνικό συμφέρον, χωρίς να στραφεί σε μικροκομματικούς τακτικισμούς. Ενδεικτικό είναι ότι η αξιωματική αντιπολίτευση έχει κινηθεί θεσμικά τόσο στο θέμα των τουρκικών προκλήσεων όσο και στο μείζον ζήτημα της κράτησης των δύο Ελλήνων αξιωματικών στις φυλακές Αδριανούπολης αλλά και της ονομασίας της πΓΔΜ. Στον αντίποδα, η Νέα Δημοκρατία στηλιτεύει την κυβέρνηση σε μία σειρά από ζητήματα εσωτερικής πολιτικής όπως το μείζον ζήτημα της οικονομίας. Το πλέον αντιπροσωπευτικό παράδειγμα είναι η υλοποίηση των προαπαιτούμενων για την ολοκλήρωση της 4ης αξιολόγησης στο τέλος του τρέχοντος προγράμματος. Όπως αποκαλύφθηκε πρόσφατα, από τα 88 προαπαιτούμενα, έχουν υλοποιηθεί μόνο τα 14, με τα εναπομείναντα να είναι τα πιο βαριά. Κι όλα αυτά την ώρα που τα μέλη της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ διατυμπανίζουν το τέλος του Μνημονίου. Η στρατηγική της Πειραιώς προφανώς δυσκολεύει το Μέγαρο Μαξίμου το οποίο αντιδρά σπασμωδικά, υποτιμώντας τη νοημοσύνη των ψηφοφόρων.

Στο ερώτημα «ποιον βολεύει η εσωστρέφεια στη Νέα Δημοκρατία;», άνθρωποι που ξέρουν καλά τα παρασκήνια της Πειραιώς, απαντούν με βεβαιότητα, «σίγουρα όχι τη Νέα Δημοκρατία» κοιτώντας προς την πλευρά του Μεγάρου Μαξίμου.