Εντός της εβδομάδας αναμένεται, εκτός μεγάλου απροόπτου, η ανακοίνωση της σύνθεσης της πρώτης, μεταβατικής Κεντρικής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής. Εφόσον αυτό επιβεβαιωθεί, θεωρείται πολύ πιθανό να δρομολογηθεί για την Κυριακή των Βαΐων και η πρώτη, πανηγυρική συνεδρίασή της. Αν πάλι, δεν καταστεί εφικτό, η συνεδρίαση θα μεταφερθεί για μετά το Πάσχα.

Ήδη, πάντως, όπως αναφέρει το Matrix24.gr, στο Κίνημα Αλλαγής γράφουν και σβήνουν ονόματα για τη στελέχωση της Κεντρικής Επιτροπής.

Στην ηγεσία της Χαριλάου Τρικούπη, η επιλογή των 128 προσώπων που τους αντιστοιχούν, θα γίνει κυρίως μεταξύ των ανθρώπων που μετείχαν στην τελευταία Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ και το Κεντρικό Συμβούλιο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και στήριξαν τη Φώφη Γεννηματά, αλλά και μεταξύ των ανθρώπων που διακρίθηκαν στον χώρο των κινημάτων ή προέρχονται από την περιφέρεια, ενώ παράλληλα θα ληφθεί υπόψη η ποσόστωση των γυναικών. Μεταξύ αυτών, βρίσκονται οι στενοί συνεργάτες της επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής Μανώλης Όθωνας, Χρήστος Πρωτόπαπας, Θάνος Μωραΐτης, Παύλος Χρηστίδης κ.ά., αλλά και οι: Τόνια Αντωνίου, Γιώργος Βασιλόπουλος, Αποστόλης Ραφτόπουλος, Κατερίνα Μπατζελή, Νάντια Γιαννακοπούλου, Ζέφη Δημαδάμα, Πάρις Κουκουλόπουλος, Γιώργος Κουτρουμάνης, Λίνα Μενδώνη, Νίκος Σαλαγιάννης, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Παναγιώτης Ιωακειμίδης, Βασίλης Έξαρχος.

Από τη νεότερη γενιά, προκρίνονται οι: Απόστολος Πάνας, Άγγελος Τόλκας, Κώστας Πανταζής, Παντελής Καμάς, Λάμπρος Παλάντζας, Σπύρος Καρανικόλας, Μιχάλης Κατρίνης και Κώστας Τριαντάφυλλος.

Μεταξύ των ονομάτων που φαίνεται να προκρίνει η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής είναι ακόμα οι: Στέλιος Τσιάκαλος, Θανάσης Λεβέντης, Κατερίνα Αυξεντίου, Χρήστος Ασπιώτης, Παναγιώτης Αναστασιάδης, Εύη Βεργοπούλου, Άρης Καρβούνης κ.α.

Στο Ποτάμι, στελεχώνουν ήδη τις 67 θέσεις που τους αντιστοιχούν, με πρόσωπα της «πρώτης γραμμής», όπως ο εκπρόσωπος Τύπου Δημήτρης Τσιόδρας, η επικεφαλής του Γραφείου Τύπου Λίνα Παπαδάκη και ο επικεφαλής της κίνησης «Μπροστά» Πάνος Βλάχος, ή ο εκδότης της «Μεταρρύθμισης»» Γιάννης Μεϊμάρογλου, αλλά και λιγότερο αναγνωρίσιμα, όπως ο δημοσιογράφος και άλλοτε υποψήφιος του Ποταμιού από την Πάτρα Δημήτρης Αβραμίδης, ο Βασίλης Γκολφινόπουλος, η Ολυμπία Αναστασοπούλου, ο Νίκος Βιτώρος, ο Γιώργος Γκαρής κ.ά.

Το πρόβλημά τους έλυσαν στη ΔΗΜΑΡ με εσωκομματικές εκλογές, όπου περίπου 200 σύνεδροι ανέδειξαν τους 35 που θα μετάσχουν στην Κ.Ε. Αυτοί είναι εκ των γνωστών στελεχών οι: Γιώργος Μπουλμπασάκος, Δημήτρης Χατζησωκράτης, Νίκος Τσούκαλης, Δημήτρης Χαλαζωνίτης, Έφη Παγκάλου, Θόδωρος Μαργαρίτης, Τάσος Δαρσινός, Θωμάς Ψύρρας και Γιάννης Αμοιρίδης.

Στα νέα πρόσωπα που εξελέγησαν κατατάσσονται οι: Δημήτρης Στάμου, Χρήστος Μέγας, Χριστίνα Παπαδοπούλου, Βασίλης Κόλλιας, Ηλίας Στάικος και Γιάννης Αργυρός. Από την περιφέρεια προέρχονται οι: Χρήστος Γκαρμπούνης, Ισμήνη Μώρου, Κώστας Μοχιανάκης, Γιάννης Καραντεμοίρης και Κατερίνα Μέλφου, ενώ άλλα στελέχη είναι ο Γιώργος Γιάνναρος και ο Γεράσιμος Γεωργάτος, που επέστρεψε από το Ποτάμι.

Θεσμικά θα γίνει η επιλογή των εκπροσώπων του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών, αφού τα περισσότερα πρόσωπα θα επιλεγούν μεταξύ αυτών που είχαν εκλεγεί στο Εθνικό Συμβούλιο του ΚΙΔΗΣΟ, με κριτήρια ποσόστωσης όπου απαιτείται και πάντως εκπροσώπησης της νέας γενιάς, των γυναικών, της περιφέρειας, της αυτοδιοίκησης, των κοινωνικών φορέων κ.ο.κ. Στα ονόματα που ακούγονται έντονα πάντως, είναι εκ των «αριστίνδην» του Εθνικού Συμβουλίου ο Φίλιππος Σαχινίδης, ο Γιώργος Πεταλωτής, ο Γιώργος Ελενόπουλος, η Πωλίνα Λάμψα κ.ά. Κατά τα λοιπά, ακούγονται τα ονόματα των Κωνσταντίνου Αλεξάκου, Αχμέτ Μοαβία κ.ά.

Στο επιτελείο του Νίκου Ανδρουλάκη τα ονόματα που προκύπτουν ως πιθανά για την συμμετοχή τους στην Κ.Ε. είναι αυτά των: Ανδρέα Σπυρόπουλου, Σωτήρη Ζαρμπαλά, Δημήτρη Καρύδη, Λευτέρη Κατσικαρέλη, Αντώνη Σαουλίδη, Σταύρου Τζεδάκη, Γιώργου Φραγκίδη, Νανάς Βρυώνη κ.ά.

Από το επιτελείο του Γιώργου Καμίνη βέβαιη θεωρείται η συμμετοχή του Νίκου Διακουλάκη, ενώ ακούγονται ακόμα τα ονόματα του Στέφανου Παραστατίδη, του Φραγκίσκου Παρασύρη και της Νέλλης Παπαχελά.

Εκτός από τους εκπροσώπους κάθε μέλους του Πολιτικού Συμβουλίου, πάντως, την Κ.Ε. θα στελεχώσουν ακόμα προσωπικότητες κοινής αποδοχής, όπως ο Νίκος Αλιβιζάτος, που θα έχει ξεχωριστό ρόλο, αλλά και στελέχη άλλων κομμάτων και κινήσεων που μετέχουν στο εγχείρημα, όπως η ΕΔΕΜ (ακούγονται ο πρόεδρος Απόστολος Πόντας, ο Νίκος Ιωσήφ, η Γωγώ Καζά κ.ά.) και οι Κινήσεις Πολιτών και πάντως ο Γιάννης Ραγκούσης.