Σε πολιτική σύγκρουση εξελίσσεται η αποχώρηση ολόκληρης της αντιπολίτευσης από την προανακριτική για τη Novartis, καταγγέλλοντας μεθοδεύσεις της κυβέρνησης και επικοινωνιακά παιχνίδια. 

Η κυβέρνηση μίλησε για «άτακτη και απροσχημάτιστη φυγή της ΝΔ», η οποία απάντησε δείχνοντας στο ότι όλα τα κόμματα αποχώρησαν και ρωτώντας «αν έχει αντιληφθεί η κυβέρνηση ότι όλοι έχουν πια καταλάβει τη σκευωρία». 

Αρχικά, το Μεγάρο Μαξίμου είχε αναφέρει ότι «η άτακτη και απροσχημάτιστη φυγή της ΝΔ από την συνταγματικά επιτασσόμενη διαδικασία της προκαταρκτικής επιτροπής έρχεται μετά την αποτυχία της να δημιουργήσει άσκοπη χρονοτριβή και καθυστερήσεις που θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο την ίδια την διαλεύκανση της υπόθεσης». «Ότι και αν μηχανευτεί η ΝΔ και ο Πρόεδρος της κύριος Μητσοτάκης ένα είναι βέβαιο: Η διερεύνηση της υπόθεσης θα προχωρήσει με σεβασμό στους συνταγματικούς και δικονομικούς κανόνες ώστε οι υπεύθυνοι να οδηγηθούν ενώπιον των αρμόδιων δικαστηρίων και να λογοδοτήσουν για την κατάχρηση εξουσίας και την διασπάθιση δημόσιου χρήματος» είχε προσθέσει το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.

Απαντώντας, πηγές από τη ΝΔ τόνισαν ότι «από το Μαξίμου και τον λαλίστατο κυβερνητικό εκπρόσωπο παραδόξως διέφυγε ότι από την προανακριτική δεν αποχώρησαν μόνον η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, στελέχη των οποίων υποτίθεται ότι διώκονται, αλλά όλα ανεξαιρέτως τα κόμματα της αντιπολίτευσης».

«Άραγε έχουν καμία εξήγηση γι αυτό ή ακόμη δεν έχουν αντιληφθεί ότι όλοι πια έχουν καταλάβει τη σκευωρία που έστησαν;» κατέληξαν οι πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης.