Μετά το σάλο που προκάλεσε η αποκάλυψη των Παραπολιτικών για την παραχώρηση του ιστορικού παλατιού της Μεσαιωνικής πόλης της Ρόδου στη Novartis για την πραγματοποίηση δείπνου, που προκάλεσε την αντίδραση συνεργατών του πρώην πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, πριν ο αλέκτωρ λαλήσει τρεις, με ανακοίνωσή του το υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού απαντά και επιβεβαιώνει τόσο το δημοσίευμα όσο και τον πρώην πρωθυπουργό.

Όπως τονίζει η ανακοίνωση του υπουργείου, «το αίτημα είχε παραπεμφθεί προς εξέταση στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, σύμφωνα με την ισχύουσα διαδικασία που ακολουθείται σε ανάλογες περιπτώσεις, με θετική εισήγηση της αρμόδιας Εφορείας Αρχαιοτήτων».

«Το ΚΑΣ με την υπ΄ αριθμ 31/05-09-2017 συνεδρίαση γνωμοδότησε ομόφωνα για την παραχώρηση του χώρου, θέτοντας συγκεκριμένους όρους χρήσης» υπογραμμίζει το υπουργείο Πολιτισμού, σημειώνοντας ωστόσο ότι στις 01-09-2017 η εταιρεία απέσυρε το αίτημά της και η εκδήλωση δεν πραγματοποιήθηκε.

Ουσιαστικά το υπουργείο επιβεβαιώνει τον πρώην πρωθυπουργό σε ό,τι αφορά το αίτημα της Novartis να χρησιμοποιήσει το Παλάτι σε μια χρονική στιγμή μάλιστα που ο ΣΥΡΙΖΑ είχε «σηκώσει» το θέμα της εταιρείας και μιλούσε για χρηματισμό.

Αποδέχθηκε δηλαδή το ΚΑΣ το αίτημα αλλά η εκδήλωση δεν έγινε για διαφορετικούς λόγους.