Σε δήλωση για τη σχέση της ελληνικής έρευνας για τη Novartis με την αμερικανική έρευνα στις ΗΠΑ για παραβίαση της αμερικανικής νομοθεσίας προχώρησε η αμερικανική πρεσβεία, μετά τα όσα είχαν βγει από τη συνάντηση του πρέσβη με τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη. 

«Δεν είμαστε σε θέση να κάνουμε κάποιο σχόλιο επί των ελληνικών ερευνών, οι οποίες είναι ξεχωριστές από κάθε νομική διαδικασία στις ΗΠΑ που συνδέεται με παραβίαση των αμερικανικών νόμων» δήλωσε τη Δευτέρα εκπρόσωπος της Πρεσβείας των Ηνωμένων Πολιτειών στην Αθήνα για το σκάνδαλο Novartis.

Προηγουμένως, υπενθυμίζεται, ο πρέσβης είχε πει στη συνάντηση με τον πρόεδρο της ΝΔ: «Η έρευνα του FBI επικεντρώνεται σε εγκλήματα που παραβιάζουν τον αμερικανικό νόμο. Δεν υπάρχει καμία έρευνα του FBI που να αφορά Έλληνες πολιτικούς».

Στη συνέχεια, ωστόσο, non papar από το Μέγαρο Μαξίμου ανέφερε ότι ο κ. Τζέφρι Πάιατ «διευκρίνισε ότι κατά τη συνάντησή του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη ουδέποτε αναφέρθηκε στο εάν υπάρχουν ή όχι Έλληνες πολιτικοί στις έρευνες του FBI για το σκάνδαλο Novartis». Στον ίδιο τόνο είχε τοποθετηθεί και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ. Τζανακόπουλος.

Σχολιάζοντας τα παραπάνω, η ΝΔ σημείωσε ότι «η απάντηση στον κ. Τζανακόπουλο που είχε το θράσος να αμφισβητήσει στη Βουλή την εντός εισαγωγικών δήλωση του Αμερικανού πρέσβη στον Κυριάκο Μητσοτάκη για το γεγονός ότι "δεν υπάρχει έρευνα του FBI για Έλληνες πολιτικούς" έμελλε να έρθει από τον ίδιο τον πρέσβη που έκανε retweet τη δήλωσή του σε σχετικές αναρτήσεις του ΑΠΕ και τον ΑΝΤ1».