Σφοδρή επίθεση κατά του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, σχετικά με την υπόθεση της Novartis.

Μιλώντας στην εκπομπή του Γ. Αυτιά στο ΣΚΑΪ, ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε λόγο για οργανωμένη σκευωρία του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ, να σπιλώσει τους πολιτικούς του αντιπάλους με μια οργανωμένη σκευωρία» και πρόσθεσε ότι «δεν θα επιτρέψω να βουλιάξει η πολιτική ζωή του τόπου ενώ έχουμε σε εξέλιξη μεγάλα εθνικά θέματα».

Αναφερόμενος στο θέμα της προανακριτικής επιτροπής, είπε ότι «η Προανακριτική Επιτροπή οφείλει να ερευνήσει όλη την αλήθεια» και διεμήνυσε ότι «οι ευθύνες του πρωθυπουργού θα αναδειχθούν και θα κριθούν στις επόμενες εκλογές».

Ακόμα προέβλεψε ότι «αν ο κ. Τσίπρας κλείσει την Προανακριτική άρον - άρον θα θέλει συγκάλυψη. Η κυβέρνηση συγκάλυψε τον Παναγιώτη Κουρουμπλή. Ποιον πείθει ο κ. Τσίπρας όταν αφήνει απ’ έξω τον Κουρουμπλή;», ενώ συμπλήρωσε ότι «πρέπει να αποδοθούν παντού ευθύνες».

Τέλος, είπε ότι περιμένει κι άλλες επιθέσεις λάσπης από τον πρωθυπουργό και διευκρίσε ότι ο κ. Τσίπρας δεν έχει κάνει τίποτα για τη μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης και της υπερσυνταγογράφησης.

«Με ενδιαφέρει να μπορέσουμε να επιστρέψουμε χρήματα στους πολίτες, στους συνταξιούχους, με τη μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης», αντέτεινε ο πρόεδρος της ΝΔ και υποσχέθηκε ότι όταν γίνει κυβέρνηση η ΝΔ το άρθρο περί ευθύνης υπουργών θα αλλάξει.

Η ένταση στο Αιγαίο εγκυμονεί κινδύνους

Όσον αφορά την στάση της Τουρκίας ο Κυριάκος Μητσοτάκης διεμήνυσε ότι «η Ελλάδα θα υπερασπιστεί τα δίκαιά της έναντι της Τουρκίας και συμπλήρωσε ότι στη συνάντηση που είχε με τον τούρκο πρωθυπουργό Μπιναλί Γιλντιρίμ στο πλαίσιο της Διάσκεψης του Μονάχου για την Ασφάλεια του ζήτησε να υπάρξει άμεση αποκλιμάκωση.

«Η ένταση στο Αιγαίο εγκυμονεί κινδύνους. Ας προσέξει πάρα πολύ ο κ. Τσίπρας πού οδηγεί τη χώρα», προειδοποίησε.

Μάλιστα πρόσθεσε πως επικοινώνησε με τον κ. Γιλντιρίμ με δική του πρωτοβουλία, καθώς δεν έχει καμία εμπιστοσύνη στους υπουργούς Εξωτερικών και Άμυνας, Νίκο Κοτζιά και Πάνο Καμμένο.

«Δεν μπορεί ο Τσίπρας να είναι ένας κανονικός πρωθυπουργός, θέλει το διχασμό και την πόλωση», σημείωσε.

«Οι Έλληνες στα ζητήματα της εθνικής τους ταυτότητας είναι ιδιαίτερα ευαίσθητοι. Όλοι οι Έλληνες, όχι μόνο οι Μακεδόνες. Και το μεγάλο λάθος του κ. Τσίπρα είναι ότι δίχασε τον λαό και σε αυτό το θέμα. Χαρακτήρισε όλους όσοι έχουν αυτή την ευαισθησία ακροδεξιούς, όχλο, γραφικούς», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Αναφερόμενος ο πρόεδρος της ΝΔ, στην αναφορά της Άνγκελα Μέρκελ η οποία αποκάλεσε τον Ζόραν Ζάεφ «Μακεδόνα», κατά τη συνάντησή τους στο Βερολίνο, σχολίασε: «Δεν ήταν χρήσιμη η τοποθέτηση Μέρκελ. Καλό θα είναι να αποφεύγεται ο όρος Μακεδονία όταν αναφερόμαστε στην πΓΔΜ».

«Είναι πάρα πολύ εύκολο να κάνεις το λιοντάρι φορώντας στολές παραλλαγής και μετά να αναγκάζεσαι να διαχειρίζεσαι εθνικές υποχωρήσεις. Διότι αυτό γίνεται αυτή τη στιγμή. Στα λόγια, οι "μαγκιές" είναι εύκολες, αλλά η εξωτερική πολιτική απαιτεί σοβαρότητα, σταθερότητα και υπευθυνότητα», πρόσθεσε.

«Το μόνο αποτέλεσμα από την επίσκεψη Ερντογάν, που κάποιοι πανηγύριζαν, ήταν η κλιμάκωση της τουρκικής προκλητικότητας. Αυτές οι συμπεριφορές είναι απαράδεκτες. Η Ελλάδα θα υπερασπιστεί το δίκιο της με αυτοπεποίθηση, επίκληση του Διεθνούς Δικαίου και τη στήριξη των συμμάχων της», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Για την οικονομία

Αναφορικά με την οικονομία ο πρόεδρος της ΝΔ σημείωσε ότι η πραγματικότητα για τον έλληνα πολίτη είναι σήμερα ζοφερή. Επανέλαβε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ θα φέρει επενδύσεις, με σταθερό φορολογικό πλαίσιο και μείωση της γραφειοκρατίας, θα μειώσει άμεσα τους φόρους, και θα ενισχύσει το τραπεζικό σύστημα για την ενίσχυση της πραγματικής οικονομίας. Για τον ΕΝΦΙΑ είπε ότι θα προχωρήσει σε μείωση κατά 30%, με τη ΝΔ να διαθέτει ένα συνολικό σχέδιο για την ακίνητη περιουσία.

«Θα εφαρμόσω όσα λέω τους πρώτους έξι μήνες» διαβεβαίωσε, εστιάζοντας και στο εισόδημα των συνταξιούχων.

Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ακόμα ότι θα προστατεύσει τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα. «Δεν θα δεχθώ εκμετάλλευση εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα», τόνισε και ανέφερε ότι ξεκινάει σταυροφορία για νέες θέσεις εργασίας.

Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι δεν προτίθεται να προβεί σε απολύσεις στο δημόσιο τομέα. «Δεν θα γίνουν απολύσεις. Το σχέδιό μου για το δημόσιο το συνδιαμορφώνω με τους δημόσιους υπαλλήλους», είπε.

Τέλος ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποσχέθηκε ότι για την κυβέρνησή του θα διαλέξει και θα πορευτεί με τους καλύτερους. «Δεν χρωστάω σε κανέναν», τόνισε.

Διαβάστε όλη τη συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη ΕΔΩ