«Η Νovartis είναι μια υπόθεση που έχει παγκοσμίως στο χώρο του φαρμάκου οσμή σκανδάλου. Ωστόσο έτσι όπως παρουσιάζεται από την κυβέρνηση, κρύβει μια μεθόδευση που απαξιώνει την πολιτική και την ίδια την δικαιοσύνη» ανέφερε κατά την τοποθέτησή του στη Βουλή ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Ο βουλευτής της ΝΔ επανέλαβε την πρόταση του κόμματός του  για μία κάλπη καθώς εξέφρασε την εκτίμηση ότι το θέμα που εξετάζει η σημερινή συνεδρίαση είναι η σύσταση ή όχι Προανακριτικής Επιτροπής. Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στα κενά και παράδοξα που σημείωσε στη δικογραφία για την Novartis, ανέφερε και το γεγονός ότι η Εισαγγελία Διαφθοράς δεν κάλεσε για κατάθεση τον άνθρωπο- κλειδί στην υπόθεση τον αντιπρόεδρος της Εταιρείας κ. Φρουζή.

Τέλος, ανέφερε σειρά από  παρατυπίες τόσο της κυβέρνησης, όσο και της δικαιοσύνης που καταδεικνύουν την σκευωρία, κατά την άποψή του που στήθηκε εναντίον πολιτικών προσώπων. Κατήγγειλε μεταξύ άλλων, τους υπουργούς της κυβέρνησης που εμπλέκονται με κάποιο τρόπο στην υπόθεση, αναφερόμενος στον «γκαφατζή υπουργό», που αποκάλυψε ότι γνωρίζει στοιχεία των προστατευόμενων μαρτύρων, προφανώς αναφερόμενος στον κ. Πολάκη, αλλά και στον υπουργό με μαντικές ιδιότητες, αναφερόμενος στον κ. Παπαγγελόπουλο, καθώς και στον «προστατευόμενο υπουργό» τον κ. Κουρουμπλή, για τον οποίο η πρόταση της κυβερνητικής πλειοψηφίας αναφέρει ότι τυχόν αδίκημα που τον αφορά  έχει παραγραφεί».   

Και κατέληξε ο κ. Παναγιωτόπουλος λέγοντας: Επιλέγεται να σύρετε την πολιτική συζήτηση σε ένα λασπωμένο πεδίο, με την μέθοδο της σπίλωσης πολιτικών αντιπάλων. Δεν επιδιώκεται πραγματικά την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης. Θέλετε να πλήξετε ενοχλητικούς αντιπάλους σας. Δεν θα σας περάσει».