Για τα καλά στο κάδρο της υπόθεσης της Novartis έβαλε τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή ο Έλληνας Επίτροπος, Δημήτρης Αβραμόπουλος κατά τη διάρκεια της έκτακτης συνέντευξης Τύπου.

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος απαντώντας εμμέσως σε όσα αναφέρονται στη δικογραφία για τον ίδιο και τους χειρισμούς του υπουργείου Υγείας, όπου αναφερόταν ότι ο πρώην πρωθυπουργός τελούσε εν αγνοία, ανέφερε σαφώς τον πρώην πρωθυπουργό σε δύο αποστροφές του λόγου του. 

Στην πρώτη ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Σε έκτακτη Κυβερνητική Επιτροπή που συγκάλεσε ο τότε πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής και υπό την προεδρία του, αποφασίζεται -πολύ σωστά- η κάλυψη όλου του πληθυσμού. Δηλαδή 8 εκατομμύρια κατοίκων επί δύο υποχρεωτικές δόσεις για τον καθένα (16 εκατομμύρια)».

Συνεχίζοντας είπε:

«Ούτε λίγο ούτε πολύ, λέει ότι η Ελλάδα αναβάθμισε τον κίνδυνο σε ολόκληρο τον κόσμο και ένα ακόμα παραπάνω αστείο. Οτι ο υπουργός Υγείας παρέσυρε τον Καραμανλή για να ζητήσει περισσότερα εμβόλια. Τι ήταν ο Καραμανλής; Κανένα παιδάκι που δεν καταλάβαινε; Η επιστολή στον Παπανδρέου και οι δημόσιες δηλώσεις πριν από την Κυβερνητική Επιτροπή δείχνουν ακριβώς το αντίθετο. Οτι ο πρωθυπουργός είχε επίγνωση και συμπεριφέρθηκε με ευθύνη και αποτελεσματικότητα»

Αβραμόπουλος για Novartis: Μήνυση κατά των προστατευόμενων μαρτύρων