«Οι πολιτικοί να ασχολούνται με τα πολιτικά και η θρησκευτική ηγεσία με τα θρησκευτικά ζητήματα, σε καμία άλλη χώρα δεν γίνονται τέτοιου χαρακτήρα δηλώσεις», είπε στα Παραπολιτικά 90,1 FM και τους Σωτήρη Ξενάκη και Ανδρέα Παπαδόπουλο ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης, σχολιάζοντας τη θέση που εξέφρασε ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος για το θέμα της FYROM και επιβεβαιώνοντας το δημοσίευμα των «Παραπολιτικών».

Παράλληλα, διαχώρισε τη θέση του από τη δήλωση του υπουργείου Εξωτερικών περί συμπόρευσης της ιεραρχίας με τη Χρυσή Αυγή για το Σκοπιανό, τονίζοντας ότι το συγκεκριμένο κόμμα έχει παγανιστικές θέσεις, ενώ η Εκκλησία εκφράζει τη χριστιανική αγάπη.

Ερωτηθείς σχετικά με την αλλαγή στο πλαίσιο της κήρυξης απεργιακών κινητοποιήσεω,ν ο κ. Ζαχαριάδης υποστήριξε ότι η κυβέρνηση «υλοποιεί μια συμφωνία και αν δεν υπήρχε η συμφωνία δεν θα άλλαζε τον νόμο για την απεργία».

Υποστήριξε ότι η διάσταση που δίνεται για απόλυτη καταστρατήγηση της απεργίας δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα και πρόσθεσε: «Υπάρχουν και άλλα μέτρα που φέρνουμε για την ενίσχυση της θέσης των εργαζομένων, όπως να αυξήσουμε στο μέλλον τον κατώτατο μισθό και να επαναφέρουμε τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας. Οι προηγούμενες πολιτικές δυνάμεις κατεδάφισαν τα εργασιακά δικαιώματα».


Πραξιτέλης Σαραντόπουλος