Στην Κουμουνδούρου το ξεπούλημα της Μακεδονίας μετεξελίσσεται και από πολιτική πρόταση να μετατρέπεται σε ιδεοληπτική -στα όρια της εμμονής- κατάσταση.

Κι αυτό, γιατί ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης, παρά και τις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει σε όλα (ανεξαιρέτως) τα πολιτικά κόμματα η πρόταση για «Μακεδονία του Ίλιντεν» (δείτε εδώ), βλέπει ότι συντρέχουν οι όροι και οι προϋποθέσεις για να προχωρήσει η συμφωνία με τη γειτονική χώρα.

Σε συνέντευξή του, ο Ζαχαριάδης αναφέρει: «Συντρέχουν οι όροι και οι προϋποθέσεις, τόσο για την Ελλάδα όσο και για την ΠΓΔΜ ώστε να προχωρήσουμε σε μια συμφωνία με οφέλη και για τις δύο πλευρές για την ανάπτυξη, τη σταθερότητα, την καλή γειτνίαση στη περιοχή».

Δεν φτάνει αυτό, αλλά σπεύδει να χαρακτηρίσει τη στρατηγική Μητσοτάκη ως «άστοχη και κενή περιεχομένου».

Για να χαρακτηρίσει κανείς άστοχες τις επιλογές ενός πολιτικού που δεν έχει κληθεί ακόμη να κυβερνήσει ενώ οι δημοσκοπήσεις τον θέλουν να βγάζει αυτοδύναμη κυβέρνηση απαιτεί, κακά τα ψέματα, μία ιδιαίτερη ματιά στις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις. Σε κάθε περίπτωση, η καλπη θα δείξει τίνος η στρατηγική είναι άστοχη.