Η οργή του κόσμου έχει ξεχειλίσει για τα μέτρα που ετοιμάζεται να φέρει προς ψήφιση η κυβέρνηση και αυτό φάνηκε ξεκάθαρα μετά και το χθεσινό «ντου» που έγινε στο υπουργείο Εργασίας, όπου τα μέλη του ΠΑΜΕ έφτασαν μέχρι το γραφείο της Έφης Αχτσιόγλου, λίγες ημέρες μετά από μία αντίστοιχη κίνηση που έγινε στον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση.

Η υπουργός βρέθηκε προ εκπλήξεως χθες, καθώς κανείς δεν περίμενε πως τα μέλη του ΠΑΜΕ θα βγάλουν τόση οργή για τα όσα δεινά περνούν με τις συνεχείς μειώσεις σε μισθούς, την υπερφορολόγηση, ενώ και το θέμα του δικαιώματος της απεργίας είναι κάτι που έχει κάνει έξαλλα τα συνδικάτα.

Η Αχτσιόγλου δεν περίμενε τέτοιου είδους αντίδραση και αιφνιδιάστηκε, δείχνοντας πολύ αμήχανη, όταν τα μέλη του ΠΑΜΕ της τα έψαλλαν για το θέμα της απεργίας, με την ίδια να τους απαντά πως δεν πρόκειται να κάνει πίσω για το πολυνομοσχέδιο.

«Δεν θα σας αφήσουμε να ολοκληρώσετε το έγκλημα, δεν θα σας αφήσουμε» της φώναξαν οι συγκεντρωμένοι, που απλά στεκόταν όρθια και προσπαθούσε να ακούσει τα όσα της έλεγαν.

Τα μέλη του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ έφτασαν μέχρι το γραφείο της, αφού προηγουμένως ξήλωσαν τα ρολά και μπήκαν στην είσοδο του υπουργείου Εργασίας επί της οδού Σταδίου.

«Ή με το κεφάλαιο ή με τους εργάτες» φώναζαν τα μέλη του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ στην υπουργό Εργασίας. «Για το δικαίωμα στην απεργία χύθηκε αίμα», και «πάρτε το πίσω», «πάρτε πίσω τον αδελφοκτόνο νόμο» φώναζαν στις κυρίες Αχτσιόγλου και Φωτίου.

Ανάμεσα στα λίγα λόγια που πρόλαβε να πει η υπουργός ήταν πως οι διαμαρτυρόμενοι δεν πήγαν εκεί για να συζητήσουν, με εκπροσώπους της κυβέρνησης να δηλώνουν πως η χθεσινή αντίδραση του ΠΑΜΕ ήταν ένα είδους bullying κατά της κυρίας Αχτσιόγλου, που δεν έκανε καμία δήλωση στους δημοσιογράφους.

Το ΠΑΜΕ και τα υπόλοιπα συνδικάτα θεωρούν πως το θέμα έχει ξεφύγει και ο κόσμος θα υποφέρει ακόμη περισσότερο, γι' αυτό και υπάρχει έντονη δραστηριότητα για ενδεχόμενες νέες κινητοποιήσεις ενόψει της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου.

«Βγαίνουμε από αύριο στους δρόμους του αγώνα. Παίρνουμε μέρος στις αγωνιστικές πρωτοβουλίες των Συνδικάτων, Ομοσπονδιών, Εργατικών Κέντρων και των άλλων φορέων του λαϊκού κινήματος, ως και τη μέρα που θα φέρουν προς ψήφιση τα νέα μέτρα. Το ΠΑΜΕ καλεί επίσης συνδικαλιστικές οργανώσεις να στηρίξουν την απεργία των Ομοσπονδιών και Εργατικών Κέντρων και να αυξηθούν οι αποφάσεις συμμετοχής για την Παρασκευή 12 Γενάρη, ημέρα που το πολυνομοσχέδιο θα βρίσκεται για συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής», ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους.