Ολοκληρώθηκε στο Σύνταγμα η συγκέντρωση εργατικών συνδικάτων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, για να τιμήσουν την Εργατική Πρωτομαγιά. Τόσο κατά την προσέλευση και την αποχώρηση, όσο και στη διάρκεια της συγκέντρωσης, τηρήθηκαν όλα τα μέτρα προστασίας της υγείας.

Συγκεκριμένα με κόκκινα σημάδια που έδειχναν την θέση του καθενός και μεζούρες επιστράτευεσε το ΠΑΜΕ, προκειμένου να πείσει ότι εφαρμόζει τα μέτρα ασφαλείας για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κοροναϊού στην συγκέντρωση που πραγματοποίησε στην πλατεία Συντάγματος, παρά τις εκκλησείς περί του αντιθέτου από την κυβέρνηση.

Λίγο πριν τις 10 το πρωί ο χώρος μπροστά από τη Βουλή είχε γεμίσει με διαδηλωτές του ΠΑΜΕ που κάθονταν σε συγκεκριμένα σημάδια τα οποία νωρίτερα είχαν τοποθετήσει στο οδόστρωμα και το πεζοδρόμιο οι διοργανωτές της συγκέντρωσης.






mezoura-pame1

Συνολικά για το κέντρο της Αθήνας έχουν προαναγγελθεί 17 συγκεντρώσεις ή διαμαρτυρίες. Εκτός από τη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, στις 11:00 συνδικάτα του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα θα κάνουν παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Εργασίας και θα ακολουθήσει πορεία προς το Σύνταγμα, με τήρηση των μέτρων προστασίας.

Λόγω της 24ωρης απεργίας ακινητοποιημένα θα είναι σήμερα ο ηλεκτρικός (πρώην ΗΣΑΠ) και τα τρένα σε όλο το σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας συμπεριλαμβανομένου και του Προαστιακού της Αθήνας.

Κανονικά, αντίθετα, θα λειτουργήσουν μετρό (γραμμή 2&3), τραμ, λεωφορεία και τρόλεϊ, όπως αποφάσισαν τα σωματεία των εργαζομένων. Ωστόσο δεν θα πραγματοποιούνται τα δρομολόγια του μετρό στο τμήμα Δουκ. Πλακεντίας - Αεροδρόμιο και αντίστροφα.

Από την πλευρά τους οι αστυνομικοί, σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, θα κάνουν συστάσεις προκειμένου να τηρούνται αποστάσεις ασφαλείας μεταξύ των διαδηλωτών.

Όπως επισημαίνουν χαρακτηριστικά πηγές του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ «όσο μειώνονται τα μέτρα και οι περιορισμοί, τόσο αυξάνεται το μερίδιο της ατομικής ευθύνης όλων μας».