Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος υπερασπίστηκε το περιεχόμενο του πολυνομοσχεδίου που κατατέθηκε στη Βουλή την Τρίτη, με τα προαπαιτούμενα για το κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης.

Ο υπουργός Οικονομικών έκανε λόγο για το πρώτο μνημονιακό νομοσχέδιο που υπερτερούν τα θετικά έναντι των αρνητικών. Αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην αύξηση στον προϋπολογισμό για τα επιδόματα τέκνων και τον εξορθολογισμό για τρίτεκνους και πολύτεκνους λέγοντας χαρακτηριστικά σε δημοσιογράφους «κι εγώ τρίτεκνος είμαι». 

Ο ίδιος θεωρεί θετικές τις αλλαγές στο Κτηματολόγιο, τονίζοντας ότι ιδρύεται ένας ενιαίος φορέας δημοσίου δικαίου, ενώ έκανε λόγο για προτεραιότητα αποζημίωσης των εργαζομένων έναντι τραπεζών για τους πλειστηριασμούς επιχειρήσεων που έεχουν πτωχεύσει.

Όσον αφορά στα αρνητικά, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος στάθηκε στον νόμο για το καθεστώς των απεργιών, ο οποίος αποτελεί «κόκκινο πανί» για το ΠΑΜΕ και άλλες οργανώσεις που αντιδρούν έντονα.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος υποστήριξε ότι η αλλαγή δεν ήταν επιλογή της κυβέρνησης, αλλά ότι οι δανειστές επέμειναν για τη διάταξη του 50+1% για τη διεξαγωγή απεργίας.