Δύσκολα είναι τα επόμενα εικοσιτετράωρα για την κυβέρνηση, μέχρι τη Δευτέρα που πρόκειται να ψηφιστεί το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα προκειμένου να κλείσει και τυπικά η τρίτη αξιολόγηση.

Στο κυβερνητικό στρατόπεδο επικρατεί αναβρασμός, αφού δεν είναι λίγοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων που αντιδρούν για το πακέτο των σκληρών μέτρων που καλούνται για πολλοστή φορά να ψηφίσουν κόντρα σε όσα υπόσχονταν προεκλογικά στους πολίτες.

Προκειμένου να κατευνάσει τις αντιδράσεις και να προετοιμαστεί το επικοινωνιακό αφήγημα για την επόμενη μέρα της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου, ο Αλέξης Τσίπρας συγκάλεσε έκτακτη υπουργική σύσκεψη στο γραφείο του στο Μέγαρο Μαξίμου αυτή την ώρα.

Το κατώφλι του Μαξίμου πέρασαν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου και η υφυπουργός Θεανώ Φωτίου, ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Γιώργος Σταθάκης, η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη, ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός και ο αναπληρωτής Παύλος Πολάκης, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Δημήτρης Λιάκος και ο γενικός γραμματέας Συντονισμού Δημήτρης Παπαγιαννάκος.

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα έχει κηρυχθεί μεγάλη απεργία με τους πολίτες να αντιδρούν έντονα στην ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, που μεταξύ άλλων προβλέπει ψαλίδι σε επιδόματα τριτέκνων.