‘Ενα γεύµα µεταξύ του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα (φωτ.), και κορυφαίων τραπεζιτών έγινε, σύµφωνα µε πληροφορίες του «Secret», το µεσηµέρι της Τρίτης 19 ∆εκεµβρίου στο εστιατόριο της Αθηναϊκής Λέσχης, µακριά από τα φώτα της δηµοσιότητας. Συνδαιτυµόνες του κεντρικού τραπεζίτη ήταν ο πρόεδρος του Οµίλου Πειραιώς, Γεώργιος Χατζηνικολάου, ο διευθύνων σύµβουλος Χρήστος Μεγάλου, ο πρόεδρος του ∆ιοικητικού Συµβουλίου της Eurobank, Νικόλαος Καραµούζης, και ο πρόεδρος της Αθηναϊκής Λέσχης, Κυριάκος Κουκουλοµµάτης, ο οποίος αποτελεί την ψυχή του σωµατείου και φροντίζει όλα να λειτουργούν άψογα και πάντα µε διακριτικότητα.

Το εστιατόριο, που βρίσκεται στον 8ο όροφο της ιστορικότερης λέσχης της πρωτεύουσας, αποτελεί πολύ συχνά σηµείο σηµαντικών συναντήσεων και δίνει τη δυνατότητα στους θαµώνες του, που είτε είναι µέλη είτε προσκεκληµένοι µελών, να µπορούν να συζητούν σε ένα εξαιρετικά διακριτικό περιβάλλον. Οι τέσσερις τραπεζίτες είχαν τη δυνατότητα να κουβεντιάσουν απολαµβάνοντας το εξαιρετικό φαγητό της κουζίνας της Λέσχης και η συζήτησή τους να µείνει µακριά από… αδιάκριτα αυτιά, καθώς ακόµα και η χωροθέτηση των τραπεζιών γίνεται έτσι ώστε να διασφαλίζεται το «απόρρητο» των συνοµιλιών των θαµώνων.

Αξιοσηµείωτο είναι ότι ακριβώς δύο ηµέρες µετά το συγκεκριµένο γεύµα που αποκαλύπτει το «S» ο κ. Στουρνάρας παρέδωσε στον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, την ενδιάµεση έκθεση για τη νοµισµατική πολιτική, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του Μεγάρου Μαξίµου. Ο κεντρικός τραπεζίτης σύστησε την ένταξη της χώρας σε προληπτικό πρόγραµµα στήριξης σηµειώνοντας ότι πρέπει να νοµοθετηθούν εγκαίρως και να εφαρµοστούν τα µέτρα που συµφωνήθηκαν στην τρίτη αξιολόγηση, αλλά και να γίνει επαρκής προετοιµασία για να ολοκληρωθεί στον προβλεπόµενο χρόνο η τέταρτη και τελευταία αξιολόγηση. Μία ηµέρα πριν, στις 18 ∆εκεµβρίου, οι επικεφαλής των ελληνικών τραπεζών είχαν συνάντηση µε τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίµου, όπου σε µια περίοδο που η κυβέρνηση πιέζεται πολιτικά και επικοινωνιακά από την απελευθέρωση των πλειστηριασµών πρώτης κατοικίας ο κ. Τσίπρας εκµεταλλεύτηκε τη συνάντηση, προκειµένου να «πετάξει το γάντι» των ευθυνών στις διοικήσεις των τραπεζών, καλώντας τις να κυνηγήσουν τους «µεγαλοοφειλέτες και µεγαλοµπαταχτσήδες».

Επισηµαίνεται ότι µέλη της Αθηναϊκής Λέσχης είναι οι τρεις από τους τέσσερις συνδαιτυµόνες και συγκεκριµένα οι κ. Χατζηνικολάου, Μεγάλου και Καραµούζης, ενώ ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος δεν είναι µέλος, αλλά τακτικά βρίσκεται εκεί ως προσκεκληµένος άλλων, όπως προφανώς συνέβη και στη συγκεκριµένη περίπτωση. Οπως µάθαµε, µάλιστα, από άλλα µέλη, τα οποία έτρωγαν στο εστιατόριο -καθώς εκείνη την ηµέρα γινόταν το αδιαχώρητο-, από το συγκεκριµένο τραπέζι πέρασαν και χαιρέτησαν αλλά και ευχήθηκαν για τις γιορτές κάποιοι που επίσης γευµάτιζαν στη Λέσχη