Ο κλοιός σφίγγει γύρω από τον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο αλλά και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα όσο ο καταιγισμός των αποκαλύψεων συνεχίζεται για τις πωλήσεις πολεμικού εξοπλισμού, σύμφωνα με την Πειραιώς.

«Επιβεβαιώνεται πια και με γραπτές αποδείξεις ότι ο κ. Καμμένος πίεζε τους αξιωματικούς του Πενταγώνου να επισπεύσουν τη συμφωνία πώλησης των 300.000 βλημάτων στον λαθρέμπορο Παπαδόπουλο, παρακάμπτοντας τον νόμο που απαγορεύει τους μεσάζοντες σε διακρατικές συμφωνίες» ανέφερε σε ανακοίνωσή της η ΝΔ. 

Επισήμανε ότι τα έγγραφα που είδαν το φως της δημοσιότητας είχαν την υπόδειξη «Προσοχή!!! Για κανέναν λόγο να μην καθυστερήσει η διαδικασία εκποίησης. Υπάρχουν δεσμεύσεις σε πολιτικό επίπεδο».   

Ο πρωθυπουργός μπαίνει στο κάδρο της συνενοχής. Εγκαλείται από την Πειραιώς διότι αφήνει αναπάντητα καυτά ερωτήματα. «Ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί πλέον να σιωπά» τονίζεται στην ανακοίνωση. «Εκτός κι αν έχει λόγους που επιτρέπει στον κ. Καμμένο να χρησιμοποιεί το Πεντάγωνο ως βιλαέτι του και να έχει μπερδέψει τον ρόλο του υπουργού Αμύνης με τον πλασιέ πώλησης αμυντικού υλικού της χώρας».  

Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δηλώσει ότι «το σκάνδαλο Καμμένου είναι σκάνδαλο Τσίπρα - Καμμένου». Έχει προειδοποιήσει ότι η υπόθεση, εάν δεν διερευνηθεί με Εξεταστική από αυτήν τη Βουλή, θα το κάνει η επόμενη όταν κυβέρνηση θα είναι η ΝΔ. Ταυτόχρονα, έχει στραμμένο το βλέμμα στη δικαιοσύνη για τα στοιχεία που έχουν προκύψει για τον φερόμενο ως μεσάζοντα Βασίλειο Παπαδόπουλο, ο οποίος έχει καταδικαστεί για λαθρεμπόριο.  

Η αξιωματική αντιπολίτευση θα συνεχίσει να κρατάει ψηλά το θέμα Καμμένου. Όπως έδειξε η δημοσκόπηση της MRB, το 75,8% των πολιτών δηλώνει ότι έχουν βάση οι καταγγελίες της ΝΔ για το σκάνδαλο Τσίπρα - Καμμένου και μάλιστα το 55% θεωρεί ότι αυτό δημιουργεί σοβαρό πρόβλημα στην κυβέρνηση. Την ίδια ακριβώς άποψη έχει το 36,8% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ και το 45,2% των ψηφοφόρων των ΑΝΕΛ. Κι αυτό δείχνει ότι αντιμετωπίζονται ως έωλα τα επιχειρήματα των κ. Τσίπρα και Καμμένου, παρά την κραυγαλέα προσπάθειά τους όχι μόνον να υποβαθμίσουν αλλά και να συγκαλύψουν το σκάνδαλο.  

Η ΝΔ εξαπολύει πυρά και κατά του ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο έχει επανειλημμένα κατηγορήσει ότι για την «καρέκλα» έχει εγκαταλείψει βασικές συνειδησιακές και ιδεολογικές αρχές του. «Αποκαλύπτεται ότι η τάχα ευαίσθητη αριστερή κυβέρνηση τον Μάιο του 2015 -την ώρα δηλαδή της κορύφωσης της… περήφανης διαπραγμάτευσης- πούλησε κρυφίως 1.000 ελληνικές βόμβες στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, οι οποίες χρησιμοποιήθηκαν για τον βομβαρδισμό της Υεμένης» αναφέρει η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της Πειραιώς. Κατηγορεί τον κ. Καμμένο ότι αυτό το απέκρυψε στη σχετική ενημέρωση της Επιτροπής Εξοπλισμών της Βουλής, την οποία «σκοπίμως εξαπάτησε».

Ισχυρίστηκε μόνο ότι η Ελλάδα θα προσφέρει στα Εμιράτα 300 βόμβες και αυτές σε αντάλλαγμα για την αναβάθμιση των ελληνικών φρεγατών με συστήματα που θα δωρίσει η συγκεκριμένη χώρα. «Υπάρχει όμως και κάτι ακόμη πιο ύποπτο στη νέα αυτή συμφωνία Καμμένου» αναφέρει η ΝΔ.

«Η αναγκαία διακρατική συμφωνία με τα Εμιράτα υπεγράφη 20 μήνες μετά την παράδοση των βομβών, ενώ αναδρομικά και "κατόπιν εορτής" εγκρίθηκε και από το ΚΥΣΕΑ».  

Τις τελευταίες αποκαλύψεις έκαναν τα «Νέα» και ο ΣΚΑΪ.  

Απλός πολίτης ο Τσίπρας! 

Η ΝΔ κατήγγειλε τον πρωθυπουργό για τις «νέες απαξιωτικές αναφορές του για τη δικαιοσύνη και τους λειτουργούς». Επιβεβαιώνουν κάτι που έχει επισημάνει σε ανύποπτο χρόνο η ΝΔ, όπως αναφέρει η ανακοίνωση.

«Ότι ο  σημερινός πρωθυπουργός δεν έχει την παραμικρή συναίσθηση του ρόλου του, εξού και σχολιάζει τις δικαστικές αποφάσεις δηλώνοντας απλός πολίτης! Δεν αντιλαμβάνεται καν ότι ακρογωνιαίος λίθος της δημοκρατίας είναι η διάκριση των εξουσιών και ας έχει ισχυριστεί ότι η κυβέρνησή του "είναι κάθε λέξη του Συντάγματος"».  

Καλεί τον κ. Τσίπρα να ξαναδιαβάσει το άρθρο 26, «μήπως και συνειδητοποιήσει ότι ένας πρωθυπουργός δεν νοείται να δηλώνει δυσαρεστημένος και αγανακτισμένος από τη δικαιοσύνη. Αν αρέσκεται, άλλωστε, ο πρωθυπουργός να δυσαρεστείται ή να αγανακτεί, του αρκούν οι υπουργοί του».    

Η ΝΔ αφήνει αιχμές κατά των υπογείων του Μαξίμου, όπως τα αποκαλεί, ότι για μια ακόμη φορά έκαναν απόπειρα διαστρέβλωσης των θέσεών της. «Είναι αυτονόητο καθήκον όλων των δημόσιων λειτουργών να καταθέτουν "πόθεν έσχες", μηδέ εξαιρουμένων των δικαστικών» αναφέρει η ανακοίνωση.

«Αλλά η ΝΔ θεωρεί ακόμη πιο σημαντική παράμετρο για τη λειτουργία της δημοκρατίας την αποφυγή οποιασδήποτε παρέμβασης στον χώρο της δικαιοσύνης, πόσο μάλλον από την εκτελεστική εξουσία και δη από τον πρωθυπουργό».  

Λάθος ο Τουσκ  

Ξεκάθαρη θέση εναντίον του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, που χαρακτήρισε αναποτελεσματικές και διχαστικές τις μετεγκαταστάσεις των μεταναστών, πήρε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης την Πέμπτη στις Βρυξέλλες στο ΕΛΚ. «Το μεταναστευτικό ζήτημα θα μας απασχολεί για καιρό» δήλωσε. «Είναι πολύ σημαντικό να μην το αντιμετωπίζουμε με παραμορφωτικούς εθνικούς φακούς.

Η πρόταση του προέδρου Τουσκ αναφορικά με το ζήτημα των υποχρεωτικών ποσοστώσεων είναι λάθος. Και είναι λάθος όχι μόνο επειδή η υφιστάμενη συμφωνία μετεγκατάστασης προσφύγων -με ελάχιστες εξαιρέσεις- λειτουργεί, αλλά και επειδή η Ευρωπαϊκή Ένωση στηρίζεται στη θεμελιώδη αρχή της αλληλεγγύης. Και ο μόνος τρόπος να εκφράζουμε εμπράκτως αυτή την αλληλεγγύη είναι μέσω ενός δίκαιου και αναλογικού επιμερισμού της κοινής μας ευθύνης».