Ευθύνες στο ΚΥΣΕΑ και στον ίδιο τον πρωθυπουργό για το σκάνδαλο της συμφωνίας πώλησης βλημάτων στη Σαουδική Αραβία επιρρίπτει και ο τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ Βασίλης Κικιλίας. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ o κ. Κικίλιας, ο οποίος έχει καταθέσει και δεύτερη ερώτηση από την πλευρά της ΝΔ, σχετικά με την αγοραπωλησία βλημάτων στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, έκανε αναφορά στην αυριανή συζήτηση στη Βουλή, όπου το κόμμα του θα ζητήσει εξηγήσεις από τον Πάνο Καμμένο σχετικά με τη σκανδαλώδη υπόθεση της πώλησης βλημάτων στη Σαουδική Αραβία.

Ο Βασίλης Κικίλιας, μάλιστα, παρέθεσε σειρά ερωτημάτων που προκύπτουν από την αποκάλυψη ότι το ΚΥΣΕΑ είχε υπογράψει τη συμφωνία. «Οι κ.κ. υπουργοί και ο πρωθυπουργός, που έβαλαν την υπογραφή τους στο ΚΥΣΕΑ για την πώληση των βλημάτων στη Σαουδική Αραβία, μήπως πρέπει να ξανακοιτάξουν το θέμα; Ο κ. Τσακαλώτος συμφωνεί με τη συγκεκριμένη συμφωνία ή όχι; Ο κ. Τσίπρας ήταν ενημερωμένος;» αναρωτήθηκε ο κ. Κικίλιας και τόνισε ότι «ο κ. Καμμένος θα πρέπει να απαντήσει σε όλα αυτά τα ερωτήματα, αλλά και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, που δυστυχώς αύριο θα απουσιάζει. Το θέμα όμως αυτό αγγίζει τώρα πια και τον ίδιο».

Ο κ. Κικίλιας, παράλληλα, συμπλήρωσε πως: «Η συμπεριφορά και η συγκεκριμένη πολιτική είναι προβληματική, ύποπτη και προφανώς, εάν αποδειχθούν όλα αυτά, τότε θα μιλάμε για σκάνδαλο».

Αναφερόμενος στην απώλεια για τη χώρα από τη συμφωνία που τελικά δεν ολοκληρώθηκε, όταν αποκαλύφθηκε η σκοτεινή διαδρομή της, ανέφερε: «Θα ήταν προς όφελος της χώρας, εάν η συμφωνία γίνονταν διακρατικά. Αυτήν τη στιγμή η χώρα έχει χάσει πολλά εκατομμύρια ευρώ. Το ελληνικό Δημόσιο έχει χάσει 66 εκατ. ευρώ. Το ΚΥΣΕΑ έχει σημαντικό ρόλο. Να αρχίσουν να ψάχνουν πού έχουν βάλει την υπογραφή τους» ανέφερε και συμπλήρωσε: «Την ώρα που δοκιμάζεται ο ελληνικός λαός, η υπόθεση αυτή είναι πονεμένη ιστορία από το παρελθόν, θα πρέπει να χειρίζονται με σεβασμό προς τον ελληνικό λαό. Υπάρχει σειρά επίσημων εγγράφων και έτσι κανείς δεν μπορεί να προφασιστεί ότι δεν γνώριζε».