Αυτοψία στην Μάνδρα, την πόλη-φάντασμα που εξακολουθεί να μετράει πληγές δύο εβδομάδες μετά την φονική πλημμύρα έκανε σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, μετά από την σύσκεψη που είχε στο Δημαρχείο της πόλης και την ενημέρωση από τη Δήμαρχο της περιοχής, βρέθηκε και ο ίδιος στις λασπωμένες ακόμη σήμερα γειτονιές της Μάνδρας.

Συνομιλώντας με κατοίκους που έζησαν τον εφιάλτη και που ακόμη, εκτός από τις 23 ψυχές που πήρε μαζί της η πλημμύρα, μετρούν απώλειες στις ζωές και στις περιουσίες τους, ο κ. Μητσοτάκης κατέγραψε τους προβληματισμούς τους και δεσμεύτηκε να πιέσει άμεσα για λύσεις.

 

Ο κ. Μητσοτάκης δεσμεύτηκε για την απόδοση ευθυνών για την τραγωδία στην Μάνδρα, καταγγέλλοντας το γεγονός ότι υπάρχουν ελλείψεις σε αντιπλημμυρικά έργα σε όλη την χώρα, ενώ ζήτησε από την κυβέρνηση να δώσει άμεσα τις αποζημιώσεις στους πληγέντες.

  Να σημειωθεί ότι ο κ. Μητσοτάκης, χαιρετώντας πλήθος κατοίκων που τον περίμεναν έξω από το δημαρχείο της Μάνδρας, και σφίγγοντας θερμά το χέρι των πληγέντων της περιοχής, έγινε δεκτός από τους κατοίκους που ακόμη παλεύουν μέσα στα λασπόνερα να βρουν την ισορροπία τους και να αποκαταστήσουν της ζημιές στις περιουσίες και στα σπίτια τους.