Σε κοινοβουλευτική σύγκρουση κορυφής εκτυλίχτηκε η χθεσινή συζήτηση στη Βουλή για τους χειρισμούς Καμμένου και την πώληση όπλων στη Σαουδική Αραβία. Ο πρωθυπουργός κάλυψε πλήρως τον κυβερνητικό του εταίρο Πάνο Καμμένο, κάνοντας λόγο για σκευωρία προκειμένου να πέσει η κυβέρνηση, ενώ η αναφορά του Αλέξη Τσίπρα σε δεύτερο μεσάζοντα άναψε νέα κόντρα στη Βουλή και το θερμόμετρο της αντιπαράθεσης χτύπησε κόκκινο. Λίγο πριν ο κ. Καμμένος είχε μιλήσει για συμφωνία χωρίς μεσάζοντες.

Από την πλευρά του ο κ. Μητσοτάκης άφησε να εννοηθεί ότι η υπόθεση αυτή θα περάσει από ειδικό δικαστήριο, ενώ εκτιμά ότι ο πρωθυπουργός δεν απάντησε στα ερωτήματα που του τέθηκαν. Η επόμενη ημέρα από την εκρηκτική συζήτηση-σύγκρουση στη Βουλή βρίσκει τη ΝΔ κερδισμένη ωστόσο, καθώς οι απαντήσεις της κυβέρνησης που ζητήθηκαν αλλά τελικά δεν δόθηκαν άνοιξαν, υπό την πίεση που δέχεται η κυβέρνηση, νέα μέτωπα και ζητήματα στην υπόθεση.

Η κυβέρνηση αρκέστηκε στη λασπομαχία, προκειμένου μέσα από υψηλές κορώνες, ακόμη και με δραματικές εξομολογήσεις για απειλές κατά της ζωής του Πάνου Καμμένου, να θολώσει περαιτέρω τα νερά, καταλήγοντας να μη δώσει απαντήσεις, ούτε για τον ρόλο του Βασίλη Παπαδόπουλου ούτε όμως κατάφεραν να δώσουν εξηγήσεις γιατί χάθηκαν από τα ταμεία του κράτους 67 εκατομμύρια ευρώ, καθώς, όπως ισχυρίζονται οι κυβερνώντες, η διαδικασία ήταν νόμιμη.

Η προσπάθεια του Αλέξη Τσίπρα ωστόσο περιορίστηκε στο να καλύψει τον κυβερνητικό του εταίρο Πάνο Καμμενο, όχι όμως και το σκάνδαλο που εκθέτει και τον ίδιο καθώς φέρει την υπογραφή του, όπως αποκαλύπτουν τα ντοκουμέντα που έρχονται στο φως καθημερινά σχεδόν.