Η κυβέρνηση θεωρεί ότι πέρασε με επιτυχία τον χθεσινό σκόπελο στη Βουλή, αφού μπόρεσε όχι μόνο να αντικρούσει τα επιχειρήματα της αξιωματικής αντιπολίτευσης  για το θέμα της πώλησης του πολεμικού υλικού στη Σαουδική Αραβία, αλλά κατάφερε και να αιφνιδιάσει τα δυο κόμματα (ΝΔ και ΠΑΣΟΚ) που είχαν αναλάβει να αναδείξουν το σκάνδαλο της κυβέρνησης. 

Όπως έλεγαν κυβερνητικοί παράγοντες, το γεγονός  ότι ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίστηκε με στοιχεία και ονόματα δείχνει ότι δεν είχε να φοβηθεί τίποτα από την ιστορία, ενώ αντίθετα οι εκπρόσωποι των δυο κομμάτων που είχαν εμπλακεί στην υπόθεση δεν παρουσίασαν κανένα στοιχείο που να δίνει την εικόνα διαπλοκής και σκανδάλου για την κυβέρνηση.  

Οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα υποστηρίζουν ότι το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός έβαλε στο κάδρο της υπόθεσης ένα άλλο πρόσωπο -τον Τζον Σφακιανάκης-, λέγοντας ότι ο κ. Παπαδόπουλος ήταν νόμιμος εκπρόσωπος της κυβέρνησης της Σαουδικής Αραβίας, δημιούργησε αμηχανία στην αξιωματική αντιπολίτευση ενώ άφησε όλους τους καταγγέλλοντες χωρίς επιχειρήματα. «Η σκευωρία κατέρρευσε και τώρα είναι η ώρα να επιστρέψουμε στα μεγάλα ζητήματα που πρέπει να απασχολούν τη χώρα.

Τη φοροδιαφυγή, τις off-shore και τη διαφθορά. Θα συζητηθούν όλα στην προ ημερησίας που ζήτησε ο πρωθυπουργός και στην οποία πάλι θα είναι απολογούμενος ο κ. Μητσοτάκης. Εμείς θα προσηλωθούμε στη μεγάλη προσπάθεια να βγάλουμε τη χώρα από τα μνημόνια τον Αύγουστο του 2018, έλεγαν χαρακτηριστικά κυβερνητικά στελέχη.  

Οι ίδιοι άνθρωποι επιμένουν ακόμα ότι μέσα από αυτή την ιστορία έπεσαν οι μάσκες, καθώς αναδείχθηκε με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο η στενή σχέση που υπάρχει ανάμεσα στην αρχηγό του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά και τη ΝΔ, δεδομένου ότι τα δύο κόμματα κινήθηκαν επάνω στην ίδια γραμμή.  

Η απάντηση της κυβέρνησης σε αυτή την ιστορία αναμένεται να έρθει σύντομα, και θα είναι η συζήτηση για τη φοροδιαφυγή στη Βουλή, όπου εκεί, και με αφορμή τα Paradaise papers, η κυβέρνηση αναμένεται να  εξαπολύσει σφοδρή επίθεση εναντίον του Κυριάκου Μητσοτάκη αλλά και της Φώφης Γεννηματά.