Την πρώτη της συνάντηση μετά την εκλογή της στην ηγεσία της Κεντροαριστεράς θα έχει την Τρίτη, στις 12:00, η Φώφη Γεννηματά με τον Σταύρο Θεοδωράκη.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο γραφείο της προέδρου του ΠΑΣΟΚ στη Βουλή, όπου στο επίκεντρό της αναμένεται να βρεθεί ο οδικός χάρτης μέχρι το ιδρυτικό συνέδριο, το οποίο τοποθετείται μέχρι το τέλο του Μαρτίου, για τη δημιουργία του νέου φορέα. 

Ήδη, η κα Γεννηματά έχει θέσει υπόψη του κ. Θεοδωράκη την πρόταση γαι τη συγκρότηση ενιαίου πολιτικού κέντρου, που θα καθοδηγεί την πορεία προς το ιδρυτικό συνέδριο του νέου φορέα στην προοδευτική παράταξη.

Σε αυτό αναμένεται να συμμετάσχουν οι βασικοί υποψήφιοι για την ηγεσία, καθώς επίσης και τα κόμματα και οι πολιτικές κινήσεις που έχουν εμπλακεί στο εγχείρημα (Παπανδρέου, Θεοχαρόπουλος, Τούντας).

Η δεύτερη πρόταση έχει να κάνει με τη συγκρότηση ευρείας και αντιπροσωπευτικής, από όλες τις προοδευτικές δυνάμεις, Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής για να «τρέξει» τις διαδικασίες προς το ιδρυτικό συνέδριο. Επίπλέον, θα οριστεί Επιτροπή Θέσεων, Προγραμματικών Προτάσεων και Καταστατικών Αρχών για να διαμορφώσει τα αντίστοιχα κείμενα, τα οποία θα τεθούν σε δημόσιο προσυνεδριακό διάλογο.

Τέλος, τον άμεσο και θεσμικό συντονισμός των Κοινοβουλευτικών Ομάδων της ΔΗΣΥ και του Ποταμιού, ώστε να δραστηριοποιούνται με ενιαίο τρόπο στη Βουλή, μετά μάλιστα και την διαφορετική στάση που κράτησαν τα δύο κόμματα στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλή για τη συζήτηση σχετικά με τη πώληση πολεμικού υλικού στη Σαουδική Αραβία.

Οι συναντήσεις της κα Γεννηματά θα συνεχιστούν μέσα στην προσεχή εβδομάδα. Κατά πάσα πιθανότητα την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου, θα συναντήσει τον συνυποψήφιο της για την ηγεσία  δήμαρχο Αθηναίων, Γιώργο Καμίνη, ενώ, εκτός απροόπτου, θα βρεθεί και με τον Νίκο Ανδρουλάκη. 

Να σημειωθεί ότι την Παρασκευή το μεσημέρι, η κα Γεννηματά συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, Θανάση Θεοχαρόπουλο, όπου σύμφωνα με πηγές, υπήρξε ταύτιση απόψεων σχετικά με τον οδικό χάρτη για το ιδρυτικό συνέδριο του νέου φορέα.

Βασικός στόχος να έχει ολοκληρωθεί ο βασικός σχεδιασμός, έως τις γιορτές των Χριστουγέννων και από τις αρχές του 2018, προκειμένου να ξεκινήσει η προσυνεδριακή περίοδος και η εκλογή των αντιπροσώπων, ενώ προτεραιότητα της Φώφης Γεννηματά αποτελεί η ομογενοποίηση του νέου φορέα σε όλα τα επίπεδα, ώστε να ενισχυθεί η ενότητά του.