Το συνέδριο της ΝΔ έρχεται την κατάλληλη χρονικά στιγμή για την παράταξη, αλλά πολύ περισσότερο για την ελληνική κοινωνία, την οποία και αφορά στο σύνολό της. Για πρώτη φορά συνέδριο της ΝΔ άνοιξε τόσο πολύ τις διαδικασίες του σε κάθε πολίτη που αγωνιά για το αύριο. 

Μετά από μια σειρά από προσυνέδρια που έγιναν με σύγχρονο, πρωτότυπο και κυρίως διαδραστικό τρόπο, τέθηκαν επί τάπητος όλα τα βασικά προβλήματα της χώρας και τόσο οι πολίτες όσο και οι ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας είχαν τη δυνατότητα να απαντήσουν σε καίρια ζητήματα που αφορούν όλους μας. 

Ο πρώτος λοιπόν στόχος, που ήταν η συμμετοχή με μαζικότητα και η συλλογικότητα στη λήψη αποφάσεων και δημιουργίας σύγχρονου προγραμματικού λόγου της παράταξης, έχει ήδη επιτευχθεί. Το συνέδριο αυτό επομένως έρχεται να γεννήσει με συγκεκριμένες προτάσεις και ρεαλιστικές λύσεις το πρόγραμμα της ΝΔ.

Πρόγραμμα που δεν θα μείνει στα χαρτιά, αλλά θα γίνει πράξη από την επόμενη κιόλας ημέρα της πρωθυπουργίας του Κυριάκου Μητσοτάκη. Και για πρώτη φορά επαναλαμβάνω, γιατί είναι πολύ σημαντικό το γεγονός, ότι το πρόγραμμα ενός κόμματος εξουσίας το διαμόρφωσαν ενεργοί πολίτες και όχι μόνο κομματικά στελέχη.

Δεύτερος στόχος θεωρώ ότι θα πρέπει να είναι η επίλυση θεμάτων οργανωτικών που αφορούν την κομματική λειτουργία, την εκλογική προετοιμασία και το καταστατικό. Και σε αυτό το κομμάτι έχει γίνει εξαιρετική προετοιμασία από τη Γραμματεία Οργανωτικού.Η ΝΔ έχει μπει σε μια νέα εποχή. Αφήνει νοοτροπίες και λάθη στο παρελθόν, λάθη από τα οποία έπαθε και έμαθε.

Η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης έρχονται με μοναδικό στόχο να ενώσουν τις Ελληνίδες και τους Έλληνες στο κοινό στόχο της πραγματικής φυγής προς το μέλλον με προοπτική τον άνθρωπο και την κοινωνία. Το συνέδριο του Δεκέμβρη θα σηματοδοτήσει ότι πραγματικά «αξίζουμε καλύτερα» από αυτό που ζούμε σήμερα και ότι μπορούμε ρεαλιστικά να το καταφέρουμε!

Μιχάλης Λιβανός

Πρόεδρος ΝΟΔΕ Β' Πειραιά