Εισαγγελική έρευνα για την υπόθεση της πώλησης αμυντικού υλικού (300.000 βλήματα τύπου 105 mm) από τα αποθέματα του ελληνικού στρατού στη Σαουδική Αραβία, διατάχθηκε από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Ειδικότερα, με αφορμή τα δημοσιεύματα του Τύπου, η εισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου, Ξένη Δημητρίου  παρήγγειλε έρευνα στην Εισαγγελέα Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, για να διαπιστωθεί αν έχουν  διαπραχθεί αδικήματα και σε καταφατική περίπτωση να δρομολογηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες.  

Σύμφωνα με πληροφορίες η Εισαγγελέας Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, θα ασχοληθεί με την υπόθεση μετά την επιστροφή της από τις ΗΠΑ.

Η υπόθεση

Το θέμα της πώλησης του πολεμικού υλικού στη Σαουδική Αραβία, έχει προκαλέσει έντονους τριγμούς στο πολιτικό σκηνικό, αλλά και σάλο στην κοινωνία, καθώς τα αποκαλυπτικά στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας αναγάγουν την υπόθεση σε σκάνδαλο.  Η αντιπολίτευση με ερώτηση που κατατέθηκε στη Βουλή, ζητά εξηγήσεις από τον Πάνο Καμμένο.

Διαβάστε εδώ: Αποκαλυπτικά έγγραφα για την υπόθεση της Σαουδικής Αραβίας

Η συγκεκριμένη αγοραπωλησία φέρεται να οδήγησε στη μετάθεση του Ταξιάρχου Διευθυντή Αμυντικών Προγραμμάτων ύστερα από απόφαση του ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου και εμπλοκή του Έλληνα επιχειρηματία Βασίλη Παπαδόπουλου, ο οποίος εμφανίζεται ως πληρεξούσιος της Σαουδικής Αραβίας.

Διαβάστε εδώ: Ο ρόλος του μεσάζοντα Βασίλη Παπαδόπουλου

Σύμφωνα με την αναφορά που υπέβαλε ο ταξίαρχος στις 4 Σεπτεμβρίου του 2017 και κατέθεσε σε ερώτησή του προς τον Πάνο Καμμένο ο Ανδρέας Λοβέρδος, ξετυλίγεται ένα "περίεργο κουβάρι" για την πώληση των 300.000 βλημάτων αντί αξίας 66 εκατ. ευρώ.

Διαβάστε εδώ: «Βόμβα» από Άδωνι: Ειδικό δικαστήριο για τα όπλα στη Σ. Αραβία

Διαβάστε εδώ: Ντοκουμέντο: Ψεύτης ο Καμμένος - Έγγραφο της πρεσβείας στη Σ. Αραβία