Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται ότι περνάει στην «αντεπίθεση» με 3 κινήσεις υψίστης σημασίας τόσο σε ουσιαστικό αντιπολιτευτικό επίπεδο όσο και για τη γενικότερη -θετική- εικόνα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Τις επόμενες ημέρες η Πειραιώς θα δώσει έμφαση σε 3 σημεία, που είναι η ψήφιση του κοινωνικού μερίσματος, η μηνυτήρια αναφορά στον Πάνο Καμμένο με αφορμή το θέμα που έχει προκύψει με τη Σαουδική Αραβία καθώς και τροπολογία που κατετέθη για τον νόμο Παρασκευόπουλου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα περάσει σε ολομέτωπη επίθεση, με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να βρίσκεται στο επίκεντρο αυτής. Θα τονιστεί το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας για την κοινωνική πολιτική και για την καταπολέμηση της φτώχειας απέναντι στην «ακατάσχετη» παροχολογία της κυβέρνησης. Θα ζητηθούν εξηγήσεις για το θέμα Καμμένου, με τον πρωθυπουργό πλέον να βρίσκεται σε τρομερά δυσχερή θέση, και με την τροπολογία για τον νόμο Παρασκευόπουλου ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα κρατήσει «ζεστή» και την παραδοσιακή άποψη της κεντροδεξιάς παράταξης τόσο για το θέμα των φυλακών όσο και για εκείνο των αδειών σε τρομοκράτες, επαναφέροντας και το «αίτημα» της ίδιας της κοινωνίας για δραστική λύση στο θέμα της ανομίας.

 

Θα ψηφίσει το κοινωνικό μέρισμα

Η Νέα Δημοκρατία απάντησε την Τρίτη μέσω ανώτατης πηγής πως το κοινωνικό μέρισμα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός είναι ουσιαστικά 700 εκατ. ευρώ και πως από αυτό «δεν θα υπάρξει ουσιαστικό όφελος».

«Εμείς λέμε "ναι" επί της αρχής και επαναφέρουμε τη συζήτηση για την καταπολέμηση της φτώχειας. Είναι ξεκάθαρος ο πανικός και η ανησυχία του ΣΥΡΙΖΑ σε πολλά επίπεδα» πρόσθεσε η ίδια πηγή, ενώ σε ερώτηση αν με αυτό τον τρόπο ο Αλέξης Τσίπρας θα καταφέρει να αλλάξει την πολιτική ατζέντα, σχολίασε: «Η ατζέντα αλλάζει για μια μέρα. Η σκληρή ατζέντα για τους πολίτες δεν αλλάζει. Ούτε οι κατασχέσεις, ούτε οι φοροεπιβαρύνσεις αλλάζουν». 

Μηνυτήρια αναφορά στον Πάνο Καμμένο

Σε δεύτερο επίπεδο, η αξιωματική αντιπολίτευση κλιμακώνει την αντιπαράθεσή της με τον υπουργό Άμυνας, με αιχμή του δόρατος τη συμφωνία πώλησης 300.000 βλημάτων στη Σαουδική Αραβία μέσω μεσάζοντα, στην οποία υπάρχουν σκοτεινές πτυχές και την έχει χαρακτηρίσει «εξόφθαλμα προκλητικό σκάνδαλο».

Αναμένεται να καταθέσει μηνυτήρια αναφορά στον Άρειο Πάγο κατά του Πάνου Καμμένου, σύμφωνα με πηγές με τις οποίες συνομίλησαν τα Parapolitika.gr στο Στρασβούργο, όπου βρίσκεται για μπαράζ επαφών ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Οι ίδιες πηγές εκτιμούν ότι θα υπάρξουν και άλλες αποκαλύψεις. «Πιστεύω πως η δικαιοσύνη θα έπρεπε να κινηθεί αυτεπάγγελτα» πρόσθεσαν. «Επιμένουμε ότι πρέπει να υπάρξει δικαστική διερεύνηση εις βάθος».

Τροπολογία για νόμο Παρασκευόπουλου

Σε τρίτο επίπεδο, βουλευτές της ΝΔ κατέθεσαν τροπολογία για την κατάργηση του νόμου Παρασκευόπουλου, επαναφέροντας την ανάγκη ίδρυσης φυλακών υψίστης ασφαλείας τύπου Γ’, απαγορεύοντας -μεταξύ άλλων- τη χορήγηση αδειών σε τρομοκράτες, και ζητεί την άμεση κατάργηση του νόμου Παρασκευόπουλου.