Σε «κατάρα» εξελίσσεται για το υπουργείο Εθνικής Άμυνας η σκοτεινή δραστηριότητα του επιχειρηματία Βασίλη Παπαδόπουλου, καθώς αποκαλύπτεται πολυπλόκαμη γύρω από τις αγοραπωλησίες όπλων και δεν περιορίζεται μόνο στην «εκπροσώπηση της Σαουδικής Αραβίας», όπως εξακολουθεί να διατείνεται ο Πάνος Καμμένος.

Μπροστά στην ομοβροντία των αποκαλύψεων, ο υπουργός εξαπολύει βολές κατά του Έλληνα προξένου στο Ριάντ, ο οποίος προειδοποιούσε για την άγνοια των Σαουδαράβων σχετικά με τον μεσολαβητή από το Κιλκίς. Παράλληλα, ο Πάνος Καμμένος κατά την προσφιλή του μέθοδο απείλησε με μηνύσεις και αγωγές, αλλά η γραμμή άμυνάς του καταρρέει από τα νεότερα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι η εμπλοκή του Παπαδόπουλου σε «ντιλ» με πολεμικό υλικό ήταν συστηματική και συνδεόταν και με άλλες χώρες.

Σύμφωνα με έγγραφο που αποκαλύπτουν τα «Νέα», ο εν λόγω επιχειρηματίας και η εταιρεία του Ολυμπιακή Βιομηχανία Α.Ε. βρίσκονταν σε διαβουλεύσεις με το Πεντάγωνο και για πώληση πυρομαχικών στις ένοπλες δυνάμεις του Κατάρ. Όπως προκύπτει από, χαρακτηρισμένο ως «εξαιρετικά επείγον», αίτημα της εταιρείας, στις 3 Ιανουαρίου 2017 ζητούσε να επιτραπεί η είσοδος δύο Καταριανών αξιωματικών σε μονάδα αποθήκευσης πυρομαχικών για την «οπτική αξιολόγηση» του προς πώληση πολεμικού υλικού. Το αίτημα είχε απευθυνθεί στον γενικό διευθυντή Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων (ΓΔΑΕΕ), αντιναύαρχο ε.α. Κυριάκο Κυριακίδη, ο οποίος είχε υπογράψει έξι μήνες αργότερα και τη συμφωνία με τον Παπαδόπουλο για την πώληση του πολεμικού υλικού στους Σαουδάραβες, συνολικού κόστους 66 εκατ. ευρώ.

Την ίδια στιγμή, με έγγραφο που έδωσε στη δημοσιότητα η ΝΔ, αποκαλύπτεται ότι ο Βασίλης Παπαδόπουλος δήλωνε εκπρόσωπος και της Ιορδανίας και επιχείρησε να αγοράσει από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας το ίδιο ακριβώς υλικό για το οποίο βρίσκονταν σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις με το Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας. Όπως προκύπτει από απαντητική επιστολή του υπουργείου Άμυνας, στις 11 Ιουλίου 2016 ο εν λόγω επιχειρηματίας εμφανίζεται να εκπροσωπεί μέσω της εταιρείας Ολυμπιακή Βιομηχανία Α.Ε. και το Βασίλειο της Ιορδανίας.

Πηγή: tanea.gr