Στην αντεπίθεση περνάει η κυβέρνηση μετά το… 24ωρο Κουφοντίνα, κατηγορώντας τον αρχηγό της ΝΔ ότι μέσα από αυτές τις ιστορίες προσπαθεί να αποδράσει από το μεγάλο θέμα «των offshore, τα Paradise Papers και την εμπλοκή της Μαρέβας Μητσοτάκη στους φορολογικούς παραδείσους». 

Συνεργάτες του πρωθυπουργού έλεγαν ότι «η Νέα Δημοκρατία έχει επιδοθεί τις τελευταίες ημέρες σε ένα κρεσέντο διασποράς ψευδών ειδήσεων, φαιάς προπαγάνδας και διαστρέβλωσης της πραγματικότητας». Πρόσθεταν ακόμα ότι η «τακτική της δήθεν ιερής αγανάκτησης αποσκοπεί στη δημιουργία τεχνητής έντασης, στη συγκάλυψη του σκανδάλου μεγατόνων για την offshore της κυρίας Μητσοτάκη, ενώ η εξαλλοσύνη της πυροδοτεί ντροπιαστικά περιστατικά αυτοδικίας που γυρίζουν την ελληνική κοινωνία 200 χρόνια πίσω. Μάταια ο κ. Μητσοτάκης αναζητά την πολιτική του σωτηρία για την offshore στον Κορυδαλλό».

Τα στελέχη της κυβέρνησης, απαντώντας μάλιστα στο εύλογο ερώτημα των δημοσιογράφων γιατί δόθηκε τη συγκεκριμένη στιγμή η άδεια στον Δημήτρη Κουφοντίνα, έλεγαν ότι πολιτικά η κυβέρνηση βγαίνει ζημιωμένη από αυτή την εξέλιξη, αφού μέσω αυτού του θέματος η αξιωματική αντιπολίτευσης κατάφερε να αλλάξει για κάποιες ώρες την ατζέντα…

Ο υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Τζανακόπουλος ανέφερε πάντως χθες ότι «η σπουδή να έρθει στην κορυφή της δημόσιας συζήτησης τόσο ο νόμος Παρασκευόπουλου όσο και τώρα η άδεια στον Κουφοντίνα αλλά και συνολικά η εμμονή της ΝΔ για την τάξη και την ασφάλεια υποκρύπτουν το στρατηγικό αδιέξοδο της ΝΔ στα ζητήματα της οικονομίας στα οποία είχε επενδύσει και ακόμη περισσότερο φανερώνουν τη διάθεσή της να αποκρύψει τα ζητήματα που έχουν προκύψει τόσο με την υπόθεση του κ. Αυγενάκη όσο και με την υπόθεση των offshore».

Πρόσθεσε δε ότι «ο κ. Μητσοτάκης πρέπει δημοσίως να απαντήσει σχετικά με την προέλευση των χρημάτων και τις δραστηριότητες της εταιρείας».