Ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται να έχει η σημερινή συζήτηση στη Βουλή για τα θέματα ασφάλειας των πολιτών καθώς με άλλες προσδοκίες ξεκίνησε για την αξιωματική αντιπολίτευση και αλλιώς αναμένεται να εξελιχθεί, τουλάχιστον σύμφωνα με αυτά που λέει η κυβέρνηση. Τη συζήτηση ζήτησε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης καθώς η ΝΔ είχε αποφασίσει -ιδιαίτερα μετά τη δολοφονία του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου- να προβάλλει «τα θέματα της ασφάλειας των πολιτών και την ανομία που υπάρχει στη χώρα».

Από τότε όμως που ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατέθεσε την επίμαχη ερώτηση μέχρι τη διεξαγωγή της συζήτησης υπήρξαν σημαντικές εξελίξεις γύρω από τα θέματα αυτά, εξελίξεις που αποδυνάμωσαν την επιχειρηματολογία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Οι δολοφόνοι του Μ. Ζαφειρόπουλου συνελήφθησαν, όπως επίσης και ένας 29χρονος ο οποίος εμφανίζεται να έχει εμπλοκή στην υπόθεση της βομβιστικής επίθεσης εναντίον του Λουκά Παπαδήμου. Ακόμα, βρέθηκαν οι δράστες που επιτέθηκαν στην ηλικιωμένη γυναίκα στην οποία προκάλεσαν εγκαύματα με ένα σίδερο, ενώ η αστυνομία βρίσκεται κοντά στην εξιχνίαση της δολοφονίας της ατυχής κοπέλας που χτυπήθηκε πολλές φορές με μαχαίρι μέσα στο νεκροταφείο.

Και σαν να μην έφταναν οι επιτυχίες της ελληνικής αστυνομίας, ρεπορτάζ εφημερίδων έφεραν στο φως της δημοσιότητας συνομιλίες του γραμματέα της ΝΔ Λευτέρη Αυγενάκη με άτομα που έχουν σχέση με τον υπόσκομο και εμπλέκονται με εκβιασμούς.

Η κυβέρνηση επισημαίνει ότι η ΝΔ δεν εξέδωσε καμία ανακοίνωση για την υπόθεση αυτή, καθώς ο γραμματέας της ΝΔ είναι προσωπική επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη. Οι πληροφορίες, μάλιστα, λένε ότι ο πρωθυπουργός θα προσπαθήσει σήμερα να αναδείξει τη σχέση αυτή, προχωρώντας σε αποκαλύψεις γύρω από την υπόθεση Αυγενάκη, ενώ θα αναφερθεί και στα στοιχεία που πρόεκυψαν από τη δίκη για τη Ζίμενς.

Παράλληλα, θα επικρίνει την αξιωματική αντιπολίτευση ότι, καθώς δεν τις βγαίνει το αφήγημα για το θέμα της αξιολόγησης -η ΝΔ υποστήριζε μέχρι πρότινος ότι δεν θα κλείσει η τρίτη αξιολόγηση-, επιλέγει να αναδείξει θέματα που πιστεύει ότι περνάνε στην κοινή γνώμη, χωρίς ωστόσο να είναι τεκμηριωμένα. Με λίγα λόγια, οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα άφηναν να εννοηθεί ότι η σημερινή μέρα δεν θα είναι καθόλου ευχάριστη για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, καθώς στη συζήτηση θα υπάρξουν αποκαλύψεις και ντοκουμέντα.