Με απειλές, με μηνύσεις, με νέο παραλήρημα και φυσικά με νέα ψέματα, ο Πάνος Καμμένος για άλλη μια φορά χθες στη Βουλή επιχείρησε να θολώσει το τοπίο σχετικά με το ταξίδι του στο Λονδίνο. Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κλήθηκε από τον γραμματέα της Κ.Ο. της ΝΔ Κώστα Τσιάρα να δώσει εξηγήσεις γιατί παραπλάνησε το κοινοβούλιο, ισχυριζόμενος ότι πλήρωσε το πολυτελές ξενοδοχείο, στο οποίο διέμεινε στο Λονδίνο με την πιστωτική του κάρτα, ενώ αποδείχτηκε -όπως είχε αποκαλύψει η εφημερίδα «Παραπολιτικά» και όπως και ο ίδιος υπουργός ομολόγησε χθες στη Βουλή- ότι τελικά το είχε πληρώσει μετρητοίς.  

Ο κ. Καμμένος θέλησε πίσω από απειλές για μηνύσεις εναντίον όσων του ασκούν κοινοβουλευτικό έλεγχο να καλύψει το γεγονός της ομολογίας του ότι τελικά πλήρωσε μετρητοίς τη διαμονή του γιατί… δεν ήθελε να φορτώσει την πιστωτική του κάρτα. Στο ρεπορτάζ που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα «Ελευθερία του Τύπου» υπογραμμίζεται κυρίως το γεγονός ότι ο υπουργός Πάνος Καμμένος δεν δίστασε να απειλήσει βουλευτή με μήνυση και αγωγή αν δεν του ζητήσει «συγνώμη».

Ειδικότερα, ο κ. Καμμένος όταν κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις και αναγκάστηκε να παραδεχτεί ότι δεν πλήρωσε τελικά με την πιστωτική του κάρτα, απευθυνόμενος στον κ. Τσιάρα δήλωσε: «Για την υπόθεση έχει επιληφθεί η Δίωξη Εκβιασμών. Σε λίγες ημέρες θα δείτε εκδότες, εμπόρους όπλων και συναδέλφους σας πως δρούσαν ως όργανα συγκεκριμένων εγκληματικών οργανώσεων. Επειδή έχω υποβάλλει μηνύσεις και αγωγές, να ζητήσετε συγνώμη. Αν δεν ζητήσετε συγνώμη τότε θα εκτελείτε κι εσείς συμβόλαιο. Αν δε ζητήσετε συγνώμη, γιατί δεν είναι αλήθεια ότι δεν χρέωσα την κάρτα μου, θα κινηθώ και εναντίον σας αστικά σε Ελλάδα και Λονδίνο», είπε ο κ. Καμμένος, απειλώντας τον κ. Τσιάρτα.

Η απάντηση του κ. Τσιάρτα ήταν άμεση: «Νομίζετε ότι μπορείτε να κοροϊδεύετε το κοινοβούλιο; Αποδείχθηκε ότι δεν είπατε αλήθεια. Να πείτε εσείς συγνώμη στην εθνική αντιπροσωπεία. Εσείς να ανακαλέσετε και να ζητήσετε συγνώμη και από τους Έλληνες βουλευτές και από τους πολίτες. Δεν μπορεί κανείς να εμπαίζει το κοινοβούλιο. Σας αφορά προσωπικά η υπόθεση».   

Παραδέχτηκε το ψέμα του ο Καμμένος: Εξόφλησα το ξενοδοχείο με μετρητά

Στην παραδοχή ότι πλήρωσε με μετρητά τα έξοδα διαμονής του στο Λονδίνο προχώρησε ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος από το βήμα της Βουλής, δικαιώνοντας απόλυτα τις αποκαλύψεις των «Παραπολιτικών». «Κατέθεσα το pin της κράτησης και εξόφλησα τη διαμονή μου με μετρητά», είπε ο Πάνος Καμμένος απαντώντας στην επίκαιρη ερώτηση του γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, Κώστα Τσιάρα.

Στην ουσία ο Πάνος Καμμένος παραδέχτηκε πώς έκανε την εξόφληση του ξενοδοχείου στο Λονδίνο με μετρητά, καθώς, όπως είπε, δεν ήθελε να χρεώσει την κάρτα του με ένα τόσο μεγάλο ποσό. «Χρέωσα την κάρτα μου για να κάνω την κράτηση και το πληρωσα από την τσέπη μου. Φαίνεται η χρέωση και σας δίνω τον αριθμό επιβεβαίωσης. Σας δίνω και το pin για να ζητήσετε δημόσια συγγνώμη». Ο κ. Καμμένος κατηγόρησε μάλιστα την αντιπολίτευση ότι χρησιμοποίησε για κοινοβουλευτικό έλεγχο μια «υποκλαπείσα προσωπική απόδειξη».   

Η αποκάλυψη των «Παραπολιτικών»

Στις 30/9/2017, τα «Παραπολιτικά» με πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ τους με τίτλο «Ψεύτης υπουργός ενώπιον Βουλής και λαού» είχαν αποκαλύψει τις αοριστίες με τις οποίες επεδίωξε να θολώσει την αλήθεια για το ταξίδι στο Λονδίνο και τη διαμονή στο πολυτελές ξενοδοχείο Mandarin ο Πάνος Καμμένος. 

Λίγες μόνο μέρες μετά, στις 3/10/2017, ο Πάνος Καμμένος ξανααπάντησε με ψεύδη και αοριστίες στη Βουλή για την προέλευση των χρημάτων με τα οποία εξόφλησε το ξενοδοχείο, επιμένοντας ότι πλήρωσε με την προσωπική του κάρτα.