«Κόλαφος» κατά της διοίκησης του κόμματος αλλά και κατά του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Γ. Τσιρώνη και του βουλευτή Γ. Δημαρά αποτελεί η επιστολή αποχώρησης από το κόμμα των Οικολόγων Πράσινων  80 μελών του κόμματος. Όπως γράφει σήμερα η εφημερίδα «Ελευθερία του Τύπου», τα πυρά στην επιστολή της νέας διάσπασης του κόμματος συγκεντρώνουν ο αν. υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γ. Τσιρώνης και ο βουλευτής Γ. Δημαράς, τους οποίους οι 80 αποχωρήσαντες καταγγέλλουν ότι με τη στάση τους επιβραβεύουν την «αντιοικολογική και αντιπράσινη πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση», σε αντίθεση με την προγραμματική συμφωνία που έχει γίνει.

Τα 80 μέλη των Οικολόγων Πράσινων που αποχωρούν ανακοινώνουν την ίδρυση νέου πολιτικού φορέα, ο οποίος θα κατέβει αυτόνομα σε όλες τις επόμενες εκλογικές διαδικασίες. Όπως καταγγέλλουν στην επιστολή τους, «το κόμμα έχει πλέον διχαστεί και το ρήγμα είναι πολύ μεγάλο. Από τη μια πλευρά υπάρχουν ο υπουργός Γιάννης Τσιρώνης, ο βουλευτής Γιώργος Δημαράς, οι έχοντες πολιτικές θέσεις εξουσίας στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και όσοι επηρεάζονται από αυτούς. Από την άλλη πλευρά είμαστε όλοι όσοι διαφωνούν με τις αντιοικολογικές και αντιπράσινες πολιτικές που εφαρμόζει η κυβέρνηση στην οποία συμμετέχουμε».

Ειδικά για τον Γ. Τσιρώνη γράφουν ότι «έφτασε στο σημείο να κάνει ο υπουργός δήλωση ότι για τα την τεράστια οικολογική καταστροφή από το πετρέλαιο στη Σαλαμίνα και το νότιο θαλάσσιο μέτωπο της Αττικής φταίει η παγκοσμιοποίηση και όλη η κοινωνία. Και κληθήκαμε να απολογηθούμε σε όλους τους νοήμονες πολίτες».