Σε επαναστατική γυμναστική υποβάλει από το πρωί η τάση των Οικολόγων την κυβέρνηση. Πριν από λίγο εντός της Ολομελείας ο βουλευτής Γιώργος Δημαράς , ο οποίος ανήκει στους Οικολόγους ξεκαθάρισε ότι τόσο αυτός όσο και ο αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννης Τσιρώνης θα καταψηφίσουν το νομοσχέδιο με το οποίο κυρώνονται οι συμβάσεις για την εξόρυξη υδρογοναναθράκων στο Ιόνιο.

Όπως είπε κύριος λόγος είναι η ανάγκη άμεσων αλλαγών στο ενεργειακό μοντέλο αλλά και περιβαλλοντικοί λόγοι καθώς θα υπάρξουν επιπτώσεις στα αποθέματα υπογείων υδάτων με συνέπειες ακόμα και στον τουρισμό. "Εμείς δεν πιστεύουμε ότι θα υπάρξουν οικονομικά οφέλη αν συνεκτιμηθούν όλοι οι παράγοντες. Έχουμε ηθική ευθύνη απέναντι στις επόμενες γενιές" είπε ο κ. Δημαράς.

Λίγη ώρα νωρίτερα πάντως βουλευτές και εκπρόσωποι οικολογικών οργανώσεων που πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ διαμαρτυρήθηκαν έντονα για τις εργασίες που γίνονται στο προαύλιο της Βουλής με αφορμή την εκρίζωση θαμνοειδών που βρίσκονταν στον κήπο. Με επικεφαλής τη βουλευτή Χαλκιδικής Κατερίνα Ιγγλέζη οι Οικολόγοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα για τη λανθασμένη όπως είπαν εκρίζωση των θάμνων υποστηρίζοντας ότι θα πρέπει να βγαίνουν μαζί με το χώμα.