Βελτιωμένη είναι η εικόνα στις παραλίες της Αττικής, σύμφωνα με τον υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριο Σαντορινιό, ο οποίος με δηλώσεις του υποστήριξε ότι ήδη έχουν απαντληθεί πάνω από τα 2/3 των πετρελαιοειδών από τις δεξαμενές του «Αγία Ζώνη ΙΙ» .

Μιλώντας στο Πρακτορείο 104,9 FM, ο υφυπουργός γνωστοποίησε ότι πιθανόν και εντός της ημέρας θα έχει έλθει νέο δεξαμενόπλοιο, καθώς συνεχίζεται η διαδικασία της απάντλησης, ενώ σε ό,τι αφορά το δεξαμενόπλοιο «Lassea», που μέχρι την περασμένη Τρίτη έκανε απάντληση, διευκρίνισε: «Βρέθηκε όντως με κάποια ποσότητα λαθραίων καυσίμων και -ακριβώς αυτό δείχνει ότι εμείς δεν εξαρτόμαστε από κανέναν, δεν εξαρτόμαστε ούτε καν από σκοπιμότητες- μόλις ανακαλύψαμε ότι υπάρχει αυτό, διατάξαμε να προχωρήσει η διαδικασία, γιατί όλα τα φέρνουμε στο φως».

Η δικαιολογία του υφυπουργού Ναυτιλίας Νεκτάριου Σαντορινιού για την καθυστέρηση ειδοποίησης του EMSA την Τρίτη αντί της Κυριακής ήταν ότι τα λιμανάκια της Σαλαμίνας ήταν... μικρά!
«Η κηλίδα πηγαίνει στη Σαλαμίνα, όπου υπάρχουν λιμανάκια. Στα λιμανάκια ένα μεγάλο σκάφος, όπως αυτό του EMSA, δεν μπορεί να επιχειρήσει. Και για πρώτη φορά βλέπουμε την κηλίδα να έρχεται την Τρίτη το μεσημέρι. Την Τρίτη το βράδυ καλούμε το σκάφος του EMSA, αφού προηγουμένως από τη Δευτέρα γνωρίζαμε ότι βρισκόταν σε αποστολή».