Ο υφυπουργός Ναυτιλίας, Νεκτάριος Σαντονρινιός, μιλώντας «Παραπολιτικά 90,1Fm» δήλωσε πώς «στη Γλυφάδα εντοπίζεται το μεγάλο πρόβλημα της ρύπανσης από τη βύθιση του πλοίου», και  εκτίμησε ότι τις επόμενες 20 ημέρες θα έχουμε μια καλύτερη εικόνα.

Πάντως ο κ. Σαντορινιός παραδέχτηκε ότι υπάρχουν σκοτεινές πλευρές στη συγκεκριμένη υπόθεση καθώς, η πλοιοκτήτρια εταιρεία έχει κατηγορηθεί για λαθρεμπορία, ωστόσο, είπε ότι «δεν μπορεί αυτόματα αυτό να μας οδηγεί στο ίδιο συμπέρασμα» τις απαντήσεις θα τις δώσει η δικαιοσύνη, σημείωσε ο υφυπουργός Ναυτιλίας. Αναφορικά με τον έλεγχο του πλοίου ο κ. Σαντορινιός είπε ότι «είχε ελεγχθεί» διευκρινίζοντας πάντως πως δεν βάζει το χέρι του στη φωτιά για τον έλεγχο.

Οι επιχειρήσεις καθαρισμού βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, και κινούνται με ταχύτατους ρυθμούς υπογράμμισε ο υφυπουργός Ναυτιλίας και πρόσθεσε ότι «από τη Δευτέρα θα έχουμε τις πρώτες τιμές για να ενημερώσουμε τους πολίτες τόσο για το πότε θα μπορούν να τρώνε ψάρια από τον Σαρωνικό αλλά και πότε θα μπορέσουν να ξανά κολυμπήσουν».

Ο Νεκτάριος Σαντορινιός, εκτίμησε ότι το υπουργείο και ο Κρατικός Μηχανισμός δεν καθυστέρησε να αντιδράσει , «δεν υποτιμήθηκε το περιστατικό» δήλωσε χαρακτηριστικά ενώ ερωτηθείς για τον Παναγιώτη Κουρουμπλή, υπεραμύνθηκε τις κινήσεις του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής υπογραμμίζοντας «δεν υπάρχει καμία διάσταση με τον κ. Κουρουμπλή δίνουμε μαζί τη μάχη , αυτή η κυβέρνηση έχει δείξει , ότι σε κάθε κρίση είναι εκεί από την πρώτη στιγμή». Για την επιμονή της αντιπολίτευσης να ζητά την παραίτηση του υπουργού είπε «η αντιπολίτευση έχει ζητήσει κατά καιρούς την παραίτηση πολλών υπουργών και της κυβέρνησης» και πρόσθεσε με νόημα τώρα είναι η στιγμή που δίνουμε μια μάχη.

Τέλος, εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία της χώρας λέγοντας πως οι άμεσες ξένες επενδύσεις έχουν αυξηθεί , επιστρέφουμε σε ρυθμούς κανονικότητας και του χρόνου τέτοια εποχή θα μιλάμε εκτός μνημονίων, αυτός είναι ο στόχος της κυβέρνησης, κατέληξε ο υφυπουργός Ναυτιλίας.