Την ώρα που τα πεπραγμένα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ διαψεύδουν παταγωδώς το αφήγημα του Αλέξη Τσίπρα περί επενδύσεων και success story, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης αρχίζει το δικό του τριήμερο στην 82η ΔΕΘ. Είναι κρίσιμο διότι θεωρείται πολιτικό βαρόμετρο για τη δυναμική που θα αναπτυχθεί στους επόμενους μήνες. Σήμερα θα έχει συναντήσεις με νέους και θα κάνει βόλτα στην Αριστοτέλους για να μιλήσει με πολίτες. Αύριο το πρωί θα επισκεφτεί περίπτερα στη ΔΕΘ και το βράδυ στις 7:30 θα μιλήσει στους παραγωγικούς φορείς της Βόρειας Ελλάδας. Την Κυριακή στη μία το μεσημέρι θα δώσει την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου.

Στον απόηχο του κυκεώνα στον οποίο χάνεται η κυβέρνηση, καθώς ένα ένα τα επιχειρήματα Τσίπρα καταρρέουν, λίγα μόνο 24ωρα από τη δική του ομιλία και συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ, ο πρόεδρος της ΝΔ θα επιχειρήσει να πείσει ότι μια δική του κυβέρνηση είναι η αξιόπιστη λύση για την επανεκκίνηση της χώρας, όπως τονίζουν στην Πειραιώς. Η επένδυση Eldorado που απειλείτα, με τον κίνδυνο να μείνουν στο δρόμο 2.500 οικογένειες, τα νέα εμπόδια στο Ελληνικό και η τεράστια οικολογική καταστροφή στον Σαρωνικό δημιουργούν βαρύ κλίμα για τη χώρα. Ενώ με πρώτη ματιά θα μπορούσαν να μετατρέψουν σε «περίπατο» την παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ, η πραγματικότητα είναι ότι του βάζουν πιο ψηλά τον πήχη, καθώς θα απευθυνθεί σε ένα ακόμη πιο απογοητευμένο και δύσπιστο ακροατήριο.

Χθες ο πρόεδρος της ΝΔ επισκέφθηκε το Π. Φάληρο, τον Άλιμο, το Ελληνικό και τη Γλυφάδα, προκειμένου να δει από κοντά και να ενημερωθεί από τους δημάρχους για την οικολογική καταστροφή που προκάλεσε η βύθιση του δεξαμενόπλοιου στη Σαλαμίνα. «Το ελάχιστο που μπορεί να κάνει ο κ. Τσίπρας είναι να αποδεχθεί άμεσα την παραίτηση του υπουργού Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή και να αποδοθούν ευθύνες όπου αλλού υπάρχουν» δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Έθεσε μια σειρά καυτά ερωτήματα. «Ποιος έκρινε ότι το καράβι αυτό ήταν αξιόπλοο; Πώς γίνεται να βουλιάζει ένα καράβι μέσα στο λιμάνι σε συνθήκες νηνεμίας; Γιατί άργησε ο κρατικός μηχανισμός να κινητοποιηθεί; Κινητοποιήθηκαν -ναι ή όχι- όλα τα σκάφη του Λιμενικού;».

Η ΝΔ κλιμάκωσε την αντίδρασή της. Κατέθεσε επίκαιρη επερώτηση στον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Κουρουμπλή, όπου κάνει λόγο για εγκληματική ολιγωρία στην αντιμετώπιση της οικολογικής καταστροφής στον Σαρωνικό. Την υπογράφουν ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης, οι αντιπρόεδροι της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης και Άδωνις Γεωργιάδης, ο Νικήτας Κακλαμάνης, η Ντόρα Μπακογιάννη, ο Γιάννης Πλακιωτάκης, ο Κώστας Σκρέκας, ο Βασίλης Κικίλιας, ο Γιάννης Τραγάκης και άλλοι.

Το πρόγραμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ είναι το εξής:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15/9

Στις 10 το πρωί, ο κ. Μητσοτάκης θα επισκεφθεί την Τεχνόπολη Θεσσαλονίκης.

Στις 11:00 θα μεταβεί στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου.

Στις 12:30 θα βρεθεί στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, όπου θα έχει την ευκαιρία να συνομιλήσει με πολίτες.

Στις 13:30, θα έχει συνάντηση με μαθητές που διακρίθηκαν στη Μαθηματική Ολυμπιάδα και με φοιτήτριες της Αρχιτεκτονικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, που -στο πλαίσιο της διπλωματικής εργασίας τους- κέρδισαν ένα από τα πρώτα βραβεία σε παγκόσμιο διαγωνισμό αρχιτεκτονικής και σχεδιασμού.

Στις 19:00 ο κ. Μητσοτάκης θα επισκεφθεί το Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα.

ΣΑΒΒΑΤΟ 16/9

Στις 11:00 ο κ. Μητσοτάκης θα επισκεφθεί περίπτερα της 82ης ΔΕΘ.

Στις 19:30 θα πραγματοποιήσει την καθιερωμένη ομιλία του στο Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης».

ΚΥΡΙΑΚΗ 17/9

Στις 13:00 θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στο Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης».