Οι αυτοδιοικητικές εκλογές αργούν ακόμη, όμως οι διεργασίες για τις υποψηφιότητες στους μεγάλους δήμους έχουν ξεκινήσει ήδη. Τα νεότερα έχουν ως εξής: σε ό,τι αφορά τα διλήμματα του ΣΥΡΙΖΑ, κρατήστε ότι για τον Δήμο Αθηναίων υπάρχουν δύο στρατόπεδα, εκείνου που θα ήθελαν τον Γιάννη Πανούση, στο όνομα του ανοίγματος προς τη σοσιαλδημοκρατία, και εκείνοι που ονειρεύονται Γαβριήλ Σακελλαρίδη, για την επιστροφή στις ρίζες.

Χωρίς να είναι δεδομένη η συγκατάθεση Πανούση - Σακελλαρίδη, ο προβληματισμός που αναπτύσσεται έτσι κι αλλίως, προκειμένου να αποφασιστεί προς τα πού θα στραφεί η προσπάθεια της πειθούς. 

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχει ακόμη καταλήξει, όμως βρίσκει και τις δύο εισηγήσεις ενδιαφέρουσες.

Πολλοί αναρωτιούνται για τη Ρένα Δούρου, που ως περιφερειάρχης Αττικής δεν μπορεί να θέσει υποψηφιότητα για να εκλεγεί βουλευτής στις επόμενες εκλογές. Αρχισε λοιπόν να κυκλοφορεί στα πηγαδάκια των ΣΥΡΙΖαίων ότι μπορεί να κατέβει για το Δήμο Αθηναίων. Πολιτικοί της φίλοι λένε ότι πιο εύκολα τη βλέπουν ευρωβουλευτή, αφού πριν μπει στην Αυτοδιοίκηση ήταν τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ και συχνά πυκνά υπενθυμίζει το ενδιαφέρον της για τη διπλωματία.